avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retragere donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retragere donatie

Buna seara. Ma numesc Vasile si in anul 2003 m-am recasatorit cu o persoana care are 2 copii din alta casatorie. Un baiat si o fata. Fata este casatorita si are un copil. In a anul 2007 am primit o mostenire din partea mamei mele care a decedat in anul 2004. Din aceasta mostenire am cumparat un apartament fetei sotiei. In actul de vanzare cumparare care este facut pe numele fetei sotiei si al sotului ei am specificat ca donam bani pentru cumpararea apartamentului numai fetei sotiei si ca noi parintii suntem procuratorii de fonduri. In anul 2008 m-am despartit de mama fetei, am terminat divortul si partajul.
Intrebare? Dupa acesti 6 ani care au trecut de la despartirea de mama fetei in cauza cu donatia, eu daca nu mai am nimic cu aceasta familie, pot recupera intr-un fel acea suma de bani donata fetei fostei sotii cu care am cumparat acel apartament?
Multumesc anticipat pentru atentie.

Mentionez ca eu am doua fete din alta casatorie iar una dintre fete adica cea mare are un copil.

Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
Admin, administrator
Nu veti recupera.
Dupa decesul dvs , copii dvs pot ataca donatia daca le incalca rezerva succesorala.

Daca in timp ce erati impreuna cu mama fetei nu a contat ca ii nedreptateati pe copiii dvs pt a improprietari exclusiv pe copilul sotiei, de ce conteaza acum dupa ce v-ati despartit? Lasati-o asa si asumati-va greseala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa desfacerea casatoriei prin divort coancaholdonmihai coancaholdonmihai Am fost casatorit cu acte din 1975 pina în 2015 dar trait în fapt ,numai 8 ani .Eu am crescut copii(trei ) fete .acum am nepoti .Dupa revolutie am cumparat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire buburuza1969 buburuza1969 Sotul meu a fost casatorit in urma casatoriei are o fata sa despartit si sa recasatorit a doua oara mama lui a decedat in 2013 a facut succesiunea.Ce drepturi ... (vezi toată discuția)