avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce se poate face daca au fost pierdute toate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce se poate face daca au fost pierdute toate documentele unei SC?

O firma a fost cesionata catre un nou asociat.Au fost facute actele la RC,insa actele contabile ale firmei nu au fost predate catre noul asociat.Acestea au fost cerute,insa,dupa numeroase amanari,fostul asociat declara ca a pierdut toate actele,documente primare,declaratii fiscale,bilanturi,ca a reziliat contractul cu firma de contabilitate si ca nu mai poate primi nimic de la ei.I-a sugerat noului asociat sa ceara de la fisc copii dupa bilanturi,balante si declaratii...
Ce se poate face in aceasta situatie,cine poarta raspunderea pt.actele pierdute,cine trebuie sa faca reconstituirea lor si cine va fi sanctionat la un control?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 06:27, 19 Iunie 2014
Este evident ca fostul asociat a "pierdut" actele intentionat. Probabil ca nu doreste sa le dea.

Daca nu exista nici-un act care sa prezinte situatia P.V. de predare si primire documente ale firmei cesionate atunci va trebui facut unul in care sa se prevada ca actele nu au fost predate si prin care fostul asociat sa-si asume responsabilitatea pierderii acestora, a obligatiei de a face reconstituirea tuturor actelor precum si a asumarii oricaror probleme aparute in cazurile controalelor efectuate catre firma in cauza, eventual printr-un inscris special la notar si prin inscrierea acestuia la R.C.

Daca fostul asociat refuza atunci se poate face renuntarea la cesionarea facuta si revenirea la situatia anterioara acesteia a tuturor partilor implicate. Daca nu se poate face pe cale amiabila atunci o faceti prin intermediul instantei de judecata.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale-p.v. predare primire doc. societate Carmen Stoean Carmen Stoean In urma cesiunii de parti sociale (la notariat) o societate si-a schimbat asociatul unic si sediul. A fost stipulat in actul aditional abligatia noului asociat ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar firma care s-a vandut catadiac catadiac Am vandut o firma prin sistemul de suplimentare de capital si m-am retras ramanand cumparatorul asociat unic. Firma era infiintata de 2 ani si a avut ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma badrealy badrealy Buna ziua ! Am cesionat de curand un Srl al carui unic asociat am fost eu, prin contract de cesiune in care cendentul \"spune \" ca a primit azi data semnarii ... (vezi toată discuția)