avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale-p.v. predare primire doc. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale-p.v. predare primire doc. societate

In urma cesiunii de parti sociale (la notariat) o societate si-a schimbat asociatul unic si sediul. A fost stipulat in actul aditional abligatia noului asociat de a face inregistrarile conforme la RC. A fost intocmit un proces verbal de predare-primire documente societate (enumerate in detaliu acte de infiintare, contracte, documente contabile, contracte de munca si o CM inchisa si neridicata de catre un fost angajat).
Noul asociat a decedat, nu a fost continuata procedura de inregistrare la RC, societatea a fost radiata. Angajatul care nu isi ridicase CM intervine dupa aproximativ 11 ani si solicita in instanta, fostului asociat, CM. Evident ca acesta nu o mai detine, are doar actele de cesiune si pv de predare documente.
Intrebare: poate sustine in instanta cu acel pv faptul ca a procedat legal? Nu stiu unde este specificata o obligatie expresa fata de CM in astfel de cazuri. La momentul respectiv au fost intocmite toate demersurile legale fata de inchidere si predare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:19, 4 Februarie 2010
Daca procedura de inregistrare la RC nu a fost terminata, este ca si cum nu ati cesionat firma.Documentatia si toate cele trebuiau predate dupa inregistrarea la RC.
Societatea a fost radiata, dar nu a fost cesionata. CM este la cel care i-ati predat-o, dar decedand ...
Multumesc, revin insa sa va intreb ce ar fi fost legal de facut? Societatea este radiata de 6 ani, CM a fost inchisa de 9 ani, i s-a adus la cunostinta, inregistrata inchiderea cu lit. i. Exista un pv semnat de martori prin care salariatul a refuzat sa primeasca CM deoarece ii fusese inchisa cu lit.i. Din acel moment si pana azi nu a mai solicitat (pe nici ocale, in scris sau vebal) CM. Acum intervine in instanta prin "obligatia de a face"-litigii de munca.
Nu stiu ce sfat sa-i dau fostului asociat. Daca prezinta situatia ca atare in instanta poate fi acuzat de ceva? Si anume, de ce? In paralel i-am sugerat sa incerce sa gaseasca CM. Dar sunt mici sanse.
DACA NU S-A INREGISTRAT CESIUNEA nu s-a schimbat nimic in societate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intocmi un singur act constitutiv nou in care sa se faca modificari atat in ceea ce priveste asociatii cat si sediul social? constantin.tovisi constantin.tovisi Buna ziua, Suntem 2 asociati la o societate comerciala (SRL), iar asociatul meu vrea sa plece din firma. Am inteles ca pentru a face acest lucru va ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face daca au fost pierdute toate documentele unei sc? carmenbn carmenbn O firma a fost cesionata catre un nou asociat.Au fost facute actele la RC,insa actele contabile ale firmei nu au fost predate catre noul asociat.Acestea au ... (vezi toată discuția)
Administratorul mai are raspundere? lazarescu_cristian2000 lazarescu_cristian2000 am cesionat actiunile din firma in care eram si actionar cu 5% si administrator unei terte persoane atat eu cat si asociatul meu persoana juritica.Cesiunea a ... (vezi toată discuția)