In urma cesiunii de parti sociale (la notariat) o societate si-a schimbat asociatul unic si sediul. A fost stipulat in actul aditional abligatia noului asociat de a face inregistrarile conforme la RC. A fost intocmit un proces verbal de predare-primire documente societate (enumerate in detaliu acte de infiintare, contracte, documente contabile, contracte de munca si o CM inchisa si neridicata de catre un fost angajat).
Noul asociat a decedat, nu a fost continuata procedura de inregistrare la RC, societatea a fost radiata. Angajatul care nu isi ridicase CM intervine dupa aproximativ 11 ani si solicita in instanta, fostului asociat, CM. Evident ca acesta nu o mai detine, are doar actele de cesiune si pv de predare documente.
Intrebare: poate sustine in instanta cu acel pv faptul ca a procedat legal? Nu stiu unde este specificata o obligatie expresa fata de CM in astfel de cazuri. La momentul respectiv au fost intocmite toate demersurile legale fata de inchidere si predare.
Multumesc
Daca procedura de inregistrare la RC nu a fost terminata, este ca si cum nu ati cesionat firma.Documentatia si toate cele trebuiau predate dupa inregistrarea la RC.
Multumesc, revin insa sa va intreb ce ar fi fost legal de facut? Societatea este radiata de 6 ani, CM a fost inchisa de 9 ani, i s-a adus la cunostinta, inregistrata inchiderea cu lit. i. Exista un pv semnat de martori prin care salariatul a refuzat sa primeasca CM deoarece ii fusese inchisa cu lit.i. Din acel moment si pana azi nu a mai solicitat (pe nici ocale, in scris sau vebal) CM. Acum intervine in instanta prin "obligatia de a face"-litigii de munca.
Nu stiu ce sfat sa-i dau fostului asociat. Daca prezinta situatia ca atare in instanta poate fi acuzat de ceva? Si anume, de ce? In paralel i-am sugerat sa incerce sa gaseasca CM. Dar sunt mici sanse.