avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatul meu cred m-a pacalit
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatul meu cred m-a pacalit

Buna seara,
In luna Februarie 2014 am incheiat un contract cu un avocat prin care acesta ma trebuia sa ma reprezinte intr-un proces cu sora mea pentru obtinerea tutelei; sora mea este bolnava psihic de mai multi ani(de 14 ani),iar boala a evoluat foarte rau,acum ea are schizofrenie,psihoza bipolara cu episoade maniacale,este foarte agresiva,face crize care se repeta c-am la 20 zile in ultimii doi ani.
Pentru ca nu mai avem cum sa controlam viata surorii mele,am decis cu mama sa -i fiu eu tutore surorii mele.
Am pus la dispozitia avocatului meu toate documentele cerute,i-am explicat ca situatia este grava,ca ne grabim sa o punem pe sora sub interdictie ca sa putem sa o internam pe termen mai lung intr-o clinica de boli psihice sa poata fi in siguranta.
Sora mea de fiecare data cand iese din spital,este ameliorata starea ei pe moment dar apoi merge acasa si refuza sa ia medicamentele,consuma alcool,devine violenta verbal si fizic si apoi incepe calvarul pentru noi familia.Ea pleaca deacasa si de multe ori este violata,batuta etc.din cauza ca nu-si da seama ce face.
Fara interdictie din judecatorie noi nu putem sa o tinem internata intr-o clinica; o primeste numai la spitale de urgenta unde o tine maxim o luna de zile.Apoi o externeaza si iar nu isi ia tratamentul.
I-am dat avocatului si un avans si mi-a spus sa astept sa introduca actiunea in instanta.Au trecut patru luni de zile si avocatul spune ca dureaza mult pana imi vine citatia la de la tribunal.Deja am spus ca nu mai cred nimic si i-am cerut nr.de dosar sa vad daca este deschisa actiunea.S-a suparat f.tare ca incerc sa-l verific si de aproape o saptamana de zile nu mai vrea sa raspunda la tel.I-am trimis si mesaj dar refuza sa mai raspunda.
Ce este de facut? Cum pot lua leg.cu acesta in conditiile in care nu stiu sa aiba un birou.Am numai contractul cu el.
Pot sa ma adresez Baroului ?Pot sa reclam aceasta persoana ?unde?
Cele 4 luni scurse, nu este o perioada asa de mare cum vi se pare dvs.

In plus, astfel de cereri de punere sub interdictie a unei persoane nu se rezolva intr-un timp scurt, rapid asa cum doriti.

Este o procedura speciala pentru asa ceva. La un moment dat, veti fi chemat si la parchet pentru declaratii, audieri de martori, expertize IML.

Intr-o explicatie sumara si mai puerila, pentru intelesul dvs. o astfel de procedura urmeaza mai multi pasi, ce trebuie respectati: cererea se depune la instanta, instanta trimite dosarul format la parchet, procurorul va face cercetari, persoana in cauza va fi expertizata medico-legal, apoi cu rezolutia procurorului, dosarul se intoarce la instanta si de abea atunci se va fixa termen de judecata. La termenul de judecata fixat, vor fi audiati martori, se vor administra probe, va fi audiata si persoana in cauza.

Apoi, daca instanta va constata ca persoana respectiva nu are discernamant, va da o hotarare judecatoreasca de punere sub interdictie a acesteia.

Dupa cum vedeti, intervalul de timp scurs pana in prezent, de 4 luni, este nesemnificativ raportat la cat timp va mai curge in viitor pana la obtinerea hotararii judecatoresti de punere sub interdictie.

In alta ordine de idei, este dreptul dvs. sa fiti nemultumit de avocat. Ramane de vazut ulterior daca aceasta nemultumire este intemeiata sau nu.

Daca insistati in aceasta nemultumire, puteti sa mergeti la Baroul de Avocati din judetul dvs. si sa formulati o plangere impotriva avocatului. Dar, va trebui sa o motivati temeinic.
la ce aveți nevoie de numărul de dosar? vă duceți frumușel la grefă și vedeți dacă există dosar...
Multumesc pentru raspunsuri.
Nemultumirea mea consta in faptul ca acest avocat nu mai raspunde la telefon de mai multe zile si nici la mesajele pe cere le-am trimis.De cand am intrebat de nr.de dosar,nu vrea sa mai discute cu mine.Am sunat de pe alt.nr de tel.si abia asa a raspuns sustinand ca este f.ocupat si deaceea nu a putut raspunde.
Acest fapt ma obliga sa nu mai am incredere.
Atata timp cat am incheiat un contract de reprezentare juridica si a primit un avans in acest sens,cred ca am dreptul sa stiu in ce stare se afla actiunea solicitata,sa discutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora bolnava psihic grav- gasirea unei solutii pentru internarea intr-o clinica de specialitate pe termen mai mare de o luna de zile Euroinvest Euroinvest Buna seara, Am o sora(este singura sora,mai mica in varsta de 39 ani) care s-a imbolnavit psihic din anul 2000.A inceput cu o criza ,o depresie de moment,care ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie - model de cerere si cine o poate face rusramona rusramona Am nevoie de un model de cerere de punere sub interdictie , am inteles ca nu costa nimik si pot face asta in nume propriu in calitate de frate. Am o sora care ... (vezi toată discuția)
Tutore niclaus niclaus tutore:daca am domiciliul in apropierea persoanei cu handicap psihic dar sant rezident in strainatate as putea deveni tutore pentru persoana respectiva?Relatia ... (vezi toată discuția)