avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Deces persoana cu handicap graduL 2 permanent
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Deces persoana cu handicap graduL 2 permanent

buna ziua , mama care a avut handicap de gradul 2 permanent a decedat, succesori (adica eu fiul) am dreptu sa iau ajutor de inmormantare de la Casa de pensii ????
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:14, 20 Iunie 2014
Oricine face dovada ca a cheltuit cu inmormantarea poate lua pt mama ajutorul de deces.
[ link extern ]
Nu beneficiaza de ajutor de inmormantare de la Casa de Pensii daca ea nu era pensionara - de invaliditate sau limita de varsta.
Daca tatal dvs. e in pensie de boala sau de limita de varsta atunci poate beneficia de 1/2 din ajutorul de inmormantare daca face dovada ca a suportat cheltuielile de inmormantare ( factura fiscala de sicriu sa fie pe numele lui) + acte de stare civila care atesta ca este sotul decedatei (BI solicitant, certif nastere decedata, certificat casatorie, certif deces, cupon pensie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar ajutor inmormantare lungus lungus imi poate spune cineva care sunt actele necesare completarii unui dosar pentru ajutor de inmormantare a unui pensionar? (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare neagu ctin neagu ctin ajutorul de inmormantare ptr un pensionar decedat, de unde se ia si ce acte trebuiesc? multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deces erickalina erickalina La decesul unui pensionar ce a beneficiat de pensie de handicap ( nevazator) se poate solicita acordarea ajutorului pentru deces? Daca da, unde se solicita? ... (vezi toată discuția)