avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare garaj aflat pe domeniul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare garaj aflat pe domeniul public

Buna ziua,
asa cum am scris in titlu ma intereseaza sa cumpar un garaj situat pe domeniul public (intr-o zona in care se afla 30-40 de garaje individuale).

Am reusit sa fug putin de la serviciu si sa ajung la primarie insa de fiecare data nu am gasit pe nimeni "disponibil" sa ma lamureasca referitor la ce trebuie sa fac si unde sa merg pentru a putea cumpara un garaj si a prelua inchirierea spatiului pe care se afla situat garajul.

De la vanzator-propietar am obtinut urmatoarele detalii:
- garajul este pe numele fiicei lui, aceasta i-a facut procura pentru a putea vinde/inchiria garajul.
- pt. terenul de sub garaj plateste chirie la primarie
- la fata locului am observat ca sub garaj se afla sapat un beci (acoperit cu capac metalic).

Evident ca nu mi-am permis sa-i cer sa-mi arate toate actele mai ales ca nu stiu exact ce ar trebui sa detina.

Acum vin si intrebarile:
1. Ce documente trebuie intocmite sau ce documente ar trebui sa detina vanzatorul pentru a putea vinde in conditii legale garajul?
2. Cum as putea afla daca terenul pe care este amplasat garajul nu este revendicat (ca evit o eventuala demolare)?
3. Beciul aflat sub garaj ar putea fi o problema?
4. Care ar fi pasii de urmat-{ dupa ce ne intelegem la pret}- mergem la notar sau la primarie?

Termin serviciul dupa ora 19 zilnic si nu am practic timp sa ajung la un notar sa aflu aceste informatii, asa ca da are cineva bunavointa dar mai ales timpul disponibil sa-mi lase cateva raspunsuri/indicatii aici.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexmanu2012 , utilizator 13:36, 23 Iunie 2014
1-Daca este proprietar pe garaj trebuie sa va puna la dispozitie extras de carte funciaraie
2-Adresati cerere oficiala la serviciul specializat din primar
3-Este beci sau rampa ?
4-Daca nu aveti dv posibilitatea sa desfasurati demersuri in vederea achizitionarii,aveti varianta sa incheiati procura notariala in favoarea unei persoane de incredere care sa va reprezinte interesele
3- Este o combinatie de rampa cu beci , adica o parte poate folosita ca si rampa iar o parte este beci cu rafturi etc.
Am reusit sa gasesc un notar care telefonic mi.a comunicat urmatoarele:
-Vinzatorul trebuie sa faca cadastru- intabulare , adica sa detina carte funciara pt garaj, dupa care putem merge la notar pt intocmirea celorlate documente.

Referitor la chestia cu beciul/ rampa a spus ca nu poate sa comenteze.
Multumesc pt. raspuns!!!
Daca proprietarul garajului a executat garajul cu documente legale,poate sa faca si proiect rampa,care sa fie notata la cadastru
Revin cu alte nelamuriri in contextul discutiei anterioare:
- avand in vedere ca terenul pe care se afla garajul este inchiriat, cei de la primarie pot hotari la un moment dat ( peste un an de exemplu) ca zona/terenul ( pe care se afla garajul) sa nu mai fie disponibila pt inchiriere si atunci ma pot demola daca nu eliberez terenul?

Fara nici o legatura cu situatia de mai sus, am gasit si un garaj de vanzare a carui teren este concesionat pe 25 de ani. In cazul cumpararii, as putea prelua aceea concesiune? Sau este valabila doar pt proprietarul initial?
Va intreb acest aspect deoarece in acest moment nu se mai poate opta pt. concesiune in cazul garajelor, aceasta fiind inlocuita doar de posibilitatea inchirierii pe un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Demolare garaj, constructie autorizata & intabulata Miroslav83 Miroslav83 Buna ziua, am un garaj in proprietate, cumparat in urma cu 1 an jumate. Constructia este facuta cu atutorizatie si este intabulata. Vanzarea/cumpararea a ... (vezi toată discuția)
Garaj legal, acte necesare Miroslav83 Miroslav83 Buna ziua, Sunt din Timisoara, doresc sa cumpar un garaj. Cu ce acte imi atesta vanzatorul ca acel garaj este construit legal, si ca este proprietar cu drept ... (vezi toată discuția)