avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de v\\c,a unui apartament sau donatie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vc,a unui apartament sau donatie, testament

O familie doreste sa ne dea apartamentul fara a da bani dar cu obligatia de a ne ingriji de dansi,noi si asa avem grija de ei,dar ei doresc acest lucru .Cum procedem, la cine ne putem adresa .Mentionez ca exista un copil dar nu il intereseaza de parinti nici nu se viziteaza ,de aceia doresc sa dea apartamentul ,efectiv nu doresc sa il lase lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:17, 19 Iunie 2014
Daca va face donatie sau testament, copilul proprietarilor poate sa atace actul pentru incalcarea rezervei succesorale.
Daca va face act de vanzare cumparare, trebuie sa platiti pretul. Deci ...dvs. alegeti !!
Mergeti impreuna la notar si incheiati un contract de intretinere, va da ap contra prestarii intretinerii - medicamente, haine, macare.. specificati in el clar ce obligatii veti avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - cadastru ? gigelas gigelas Buna dimineata, La intocmirea unui testament pentru un apartament ce se lasa unuia dintre cei doi copii ai autorului,este nevoie de cadastru - intabulare ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Testament atacabil dragos79 dragos79 Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine: am o matusa care vrea sa-mi lase prin testament apartamentul. Nu are copii, iar sotul este decedat. Singurele rude ar ... (vezi toată discuția)