avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se rezolva la OCPI?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se rezolva la OCPI?

Intrebare: Se poate corecta pe cale ne-juridica, operandu-se corecturi la O.C.P.I. ?

In 1993 mi s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru 10ha teren agricol pentru care am primit Titlu de proprietate. Terenul se margineste la est cu un drum de exploatare –De - care are un traseu serpuit, terenul avand pante si de 20% (sa poata fi urcat de carute si utilaje agricole). Traseul serpuit a astfel de multi ani dovada ca a fost obiectul unei operaţiuni de reabiltare ordonate de organele statului între anii 1978 şi 1982 pe traseul sau serpuit prin care OIFPCA (azi ANIF) a proiectat şi a executat lucrări de reabilitare şi deviere în serpentine pe actualul traseu (serpuit: datorită pantelor mari pe unele segmente ale drumului nu se poate urca cu carutele si cu utilajele agricole).
La punerea in posesie am primit PV dar nu si schita de amplasament.
In anul 1995 am depus si inregistrat la Primăria comunei un memoriu în care aduceam la cunoştinţă ca am efectuat o măsurătoare a terenului meu între limitele înscrise în titlu, respectând şi indicaţiile primăriei şi am constatat o suprafeţă de cca. 10 Ha. Anexat memoriului am depus un plan exact desenat la scara 1:1000 a terenului masurat intre limitele inscrise in T.P. şi am solicitat totodata o verificare din partea a organelor competente ale Primăriei şi un răspuns oficial prin care să mi se confirme sau să mi se infirme corectitudinea masuratorii facute.. Pana astazi nu am primit nici un răspuns oficial în ciuda numeroaselor solicitari facute d-lui Primar. In conformitare cu prevederile legale am considerat că Primaria nu a avut obiecţii la documentatia depusa.
In anul 2004 pentru 4000mp suprapusi peste terenul meu pe latura vest i se constituie drept de proprietate unei cetatence fapt despre care nu am fost incunostiintat de Primarie. Arendasul meu a utilizat aceasta suprafata.
In 2011 cetateanca deschide actiune judecatoreasca impotriva arendasului meu solicitand despagubiri pentru exploatarea a 4000mp pentru o perioda de trei ani si are castig de cauza. Pentru judecata se intocmeste o expertiza judiciara. Expertul efectuează două măsurători pe teren in scopul stabilirii suprafetei reale a parcelei mele:
1 – prima masuratoare a executat-o între limitele reale existente ţinând cont de traseul şerpuit existent al De; din calcul reiese suprafraţă de 10Ha;
2 - a doua masuratoare a executat-o considerand traseul De drept (rectiliniu), asa cum apare in planul parcelar al Primariei Mileanca; din calcul reiese un plus de 4000 mp. In consecinta recomanda valabila aceasta situatie pe care judecatoria o ia in considerare.
Ca urmare, limita terenului meu devine un drum rectiliuniu, teoretic (si in panta mare) la est iar la vest a fost introdusa/suprapusa fasia de 4000 mp pt. cetateanca.
Intrebarea mea este: considerati ca aceasta situatie se poate corecta pe cale ne-juridica, operandu-se corecturi la O.C.P.I.

Alte discuții în legătură

Fond funciar tiganus2007 tiganus2007 BUNA ZIUA. AM SI EU O INTREBARE ; UN DRUM DE EXPLOATARE AGICOLA POATE FI PROPRIETATEA CUIVA? mentionez ;acest drum apare pe harta cadastrala ca D.E .iar ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute constantin2015 constantin2015 Bunicul meu s-a casatorit in jurul anilor 1940-1941 si a construit o casa pe un teren 3000mp in panta la marginea satului cu acces catre drumul public pe un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata cu martori si servitute de trecere lili ticala lili ticala Am cumparat un teren extravilan in 2002 in baza unui contract de vanzare-cumpara sub semnatura privata cu martori achitand suma integrala la data cumpararii;nu ... (vezi toată discuția)