avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stagiul de cotizare pentru concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stagiul de cotizare pentru concediu de maternitate

ce perioada trebuie sa am lucrata pentru a intra in prenatal
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 07:42, 20 Iunie 2014
Pentru a putea beneficia de concediul de maternitate trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 22 de zile in ultimele 12 luni anterioare lunii in care se acorda concediul medical..

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 12
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical. În înţelesul prezentelor norme, se considerã o lunã de stagiu de cotizare realizat în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical situaţia în care sunt realizate cel puţin 22 de zile de stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Ligiacuceanu Ligiacuceanu Buna ziua, pentru a putea beneficia de prenatal, este obligatoriu sa am ultimele 6 luni lucrate la ultimul loc de munca ? (vezi toată discuția)
Cate luni trebuie sa am pe cartea de munca pentru a beneficia de concediu prenatal? andreea ana maria andreea ana maria as dori sa stiu si eu cate luni ar trebui sa aiba o gravida pentru a beneficia de concediul prenatal? inainte era o perioada de 12 luni ,dar am auzit de la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical gina2010 gina2010 daca salariatul este angajat de pe 02.02.2015 si de pe 25 martie imi aduce concediu medical, este vreo problema tinand cont ca nu a mai lucrat anterior iar ... (vezi toată discuția)