avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Buna ziua, pentru a putea beneficia de prenatal, este obligatoriu sa am ultimele 6 luni lucrate la ultimul loc de munca ?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:34, 15 August 2017
Stagiul de cotizare minim pentru a putea beneficia de concediul de maternitate si indemnizatia aferenta este de minimum o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Va mulțumesc frumos ! O zi buna !
Prevederile legale precizeaza foarte clar:

Normele de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 12
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. În înţelesul prezentelor norme, se consideră o lună de stagiu de cotizare realizat în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical situaţia în care sunt realizate cel puţin 22 de zile de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul de cotizare pentru concediu de maternitate marian_26 marian_26 ce perioada trebuie sa am lucrata pentru a intra in prenatal (vezi toată discuția)
Cate luni trebuie sa am pe cartea de munca pentru a beneficia de concediu prenatal? andreea ana maria andreea ana maria as dori sa stiu si eu cate luni ar trebui sa aiba o gravida pentru a beneficia de concediul prenatal? inainte era o perioada de 12 luni ,dar am auzit de la ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate florin meda florin meda Angajata in societate cu o vechime de doar 5 luni poate beneficia de concediu prenatal si post natal??? (vezi toată discuția)