avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cate luni trebuie sa am pe cartea de munca pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cate luni trebuie sa am pe cartea de munca pentru a beneficia de concediu prenatal?

as dori sa stiu si eu cate luni ar trebui sa aiba o gravida pentru a beneficia de concediul prenatal? inainte era o perioada de 12 luni ,dar am auzit de la cineva ca acum ar trebui minim sase, adica dupa sase luni ai putea beneficia de prenatal. ma intereseaza f mult pt ca sunt insarcinata in 5 luni si nu am foarte mult pe cartea de munca. multumesc!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 18:01, 2 Martie 2011
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.
cf Ordin 430/470/2010
Art. 12
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a)—d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. In intelesul prezentelor norme, se considera o luna de stagiu de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical situatia in care sunt realizate cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul de cotizare pentru concediu de maternitate marian_26 marian_26 ce perioada trebuie sa am lucrata pentru a intra in prenatal (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare concediu medical Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Va rog sa-mi confirmati daca am inteles bine din ordinul 60/2006,privind aprobarea Normelor de aplicare a OUG 158/2005,art.12(1.1),astfel ca ... (vezi toată discuția)
Prenatal Ligiacuceanu Ligiacuceanu Buna ziua, pentru a putea beneficia de prenatal, este obligatoriu sa am ultimele 6 luni lucrate la ultimul loc de munca ? (vezi toată discuția)