avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in final, cine va mostenii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in final, cine va mostenii?

o mama are 6 copii majori si i-a facut testament de mostenire integrala unuia dintre ei, dar acum regreta. Ce se poate face pentru a-l anula si daca nu se anuleaza, in final cine o va mostenii si in ce proportii? -multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters88476 , utilizator 20:48, 10 Mai 2009
Daca regreta, inseamna ca e inca in viata. Si daca e inca in viata, poate revoca acel testament si maine dimineata cand se deschide biroul notarului.
Sau poate sa faca pur si simplu un alt testament cu alte dispozitii. E valabil ultimul testament.
Testamentul este un act esentialmente revocabil. Omul poate sa scrie n testamente dupa cum se gandeste si se rasgandeste. E valabil ultimul, daca testamentele astea au acelasi obiect. Daca unul priveste calul si altul vaca din grajd sunt valabile amandoua.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2009
romascanu, moderator
A-ti fost f. clara, multumesc, m-ati convins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire testament pentru o persoana cu care nu sunt ruda emmalavinia emmalavinia Buna ziua, As dori niste informatii cu privire la intocmirea unui testament,sunt o persoana singura,fara copii,parintii decedati,fara frati sau surori,mai am ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor - doua testamente cristina-1969 cristina-1969 dupa moartea unui parinte, un testament care a fost anulat o data pentru a fi dat la altcineva,,,deci un alt testament,,,, dat la un frate adoptif,,, mai e ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare lauriancului lauriancului buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu ... (vezi toată discuția)