avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren+constructie in indiviziune cu conventie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren+constructie in indiviziune cu conventie de partaj.

Buna seara,

Teren+constructie cu 2 proprietari in indiviziune, teren intravilan 680mp.
In hotararea judecatoreasca ce tine loc de act de proprietate nu sunt specificate cotele fiecaruia.
Se creaza o conventie de dezmembrare si partaj (cu un desen facut de mana) in care partile convin cum sa dezmembreze terenul si constructia. Conventia contine cotele stabilite de comun acord si este notata in CF.
Una din cele doua parti, vinde titlul de proprietate ce-l detinea conform conventiei de dezmembrare si partaj,unei rude de grad 1(copil) iar in contractul de V/C se specifica ca noul proprietar se supune conventiei.
Intrebarea mea este urmatoarea - Actul de vanzare cumparare poate fi lovit de nulitate daca la masa succesorala a vanzatorului, (dupa deces) copiii se vor ridica cu pretentii asupra terenului ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: LILIANA FLEANCU , Consilier juridic 00:14, 20 Iunie 2014
Cum a fost inscrisa in C.F. dezmembrarea in baza unui desen de mana?

Daca conventia de partaj NU este act autentic ( din cate spuneti -nu cred ca ati mai apelat la instanta pentru o hotarare care sa tina loc de act autentic si care sa prevada cota indiviza convenita, sau la notar) atunci si vanzarea cumpararea este pusa sub semnul intrebarii..
Daca unul din mostenitorii legali ai vanzatorului are interes, sau al celuilalt coindivizar, poate ataca vanzarea cumpararea, incepand de la ,, conventia de partaj,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate roburtr roburtr Buna ziua. In urma cu 5 ani de zile am cumparat de la cineva un teren intravilan.. La momentul cumpararii am facut un precontract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)