Teren+constructie cu 2 proprietari in indiviziune, teren intravilan 680mp.
In hotararea judecatoreasca ce tine loc de act de proprietate nu sunt specificate cotele fiecaruia.
Se creaza o conventie de dezmembrare si partaj (cu un desen facut de mana) in care partile convin cum sa dezmembreze terenul si constructia. Conventia contine cotele stabilite de comun acord si este notata in CF.
Una din cele doua parti, vinde titlul de proprietate ce-l detinea conform conventiei de dezmembrare si partaj,unei rude de grad 1(copil) iar in contractul de V/C se specifica ca noul proprietar se supune conventiei.
Intrebarea mea este urmatoarea - Actul de vanzare cumparare poate fi lovit de nulitate daca la masa succesorala a vanzatorului, (dupa deces) copiii se vor ridica cu pretentii asupra terenului ?
Cum a fost inscrisa in C.F. dezmembrarea in baza unui desen de mana?
Daca conventia de partaj NU este act autentic ( din cate spuneti -nu cred ca ati mai apelat la instanta pentru o hotarare care sa tina loc de act autentic si care sa prevada cota indiviza convenita, sau la notar) atunci si vanzarea cumpararea este pusa sub semnul intrebarii..
Daca unul din mostenitorii legali ai vanzatorului are interes, sau al celuilalt coindivizar, poate ataca vanzarea cumpararea, incepand de la ,, conventia de partaj,,