avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovituri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovituri

buna ziua,
1.ce se intampla daca cineva injura urat si repetat pe strada o persoana si aceasta nu riposteaza cu injuraturi,incearca sa il calmeze dar nu reuseste si in final ii da o palma sau un pumn si astfel inceteaza altercatia?ce pot pati acestia?poate fi aceasta din urma(care a dat o palma) sa fie acuzata de loviri si alte violente daca instigatorul,cel care injura,depune plangere?daca DA,ce pedeapsa i se va aplica,amenda?
2. dar in cazul in care cineva are o dusmanie vache cu o persoana si ii da o palma/pumn cand o vede intr-un loc public(pe strada/intr-un parc,etc.)??
multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
geogeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: CatalinEu , utilizator 12:57, 8 Iulie 2014
Adresarea de injurii este contraventie prevazuta de Legea 61/1991M( 200-1000LEI AMENDA), iar fapta de lovire este fapta penala prevazuta de art. 193 Noul Cod Penal.(3LUNI-2 ANI SAU AMENDA)
Fiecare raspunde pentru faptele sale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire de către vatman, refuzat la 112 nea_marin nea_marin Bună ziua! Speram să nu ajung vreodată în această secțiune a forumului. Pe scurt: văd un tramvai oprit în dreptul meu, la 10-20m de stație din care ... (vezi toată discuția)
Lovire Rnicck94 Rnicck94 O întâmplare recenta , stătea parcat cu mașina și un domn nu avea loc de mine strada având circa 8 m lățime , mi-a adresat injurii pentru ca ii ... (vezi toată discuția)
Incaierare parcare mall Toma1986 Toma1986 Buna ziua! Acum o saptamana si doua zile se intampla sa ma aflu in parcarea unui mall in cautarea unui loc de parcare cu prietenul meu (cel care conducea). In ... (vezi toată discuția)