avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cetatean roman cu domiciliul in italia
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cetatean roman cu domiciliul in italia

BUNA ZIUA sant cetatean roman cu domiciliu in italia,unde si lucrez cu acte in regula,in consecinta platesc taxe si impozite Aceste castiguri trebuie declarate si in romania si inplicit a plati taxe dupa ele? Vamltumesc anticipat si va doresc o duminica frumoasa.MILUC
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 13:34, 23 Mai 2009
Nu, din actele eliberate de autoritatile italiene oricand puteti dovedi ca ati platit acolo toate obligatiile fiscale. In Romania, ati putea sa incheiati un contract cu casa de pensii si cand veti fiindeplini varsta, ati putea sa beneficiati de doua pensii: din Italia si din Romania, cu conditia de a indeplini stagiul minim de cotizare specific fiecarei tari.
Multumesc pentru raspuns.Am aflat de la autoritatile italiene ca Romania refuza de ani buni sa faca un acord de pensii pentru reciprocitate a persoanelor din cele doua tari,ca autoritatile romane fac asta pe mine unul nu ma mira,traind aici de 9 ani am constatat un lucru de noi isi aduc aminte doar in perioada alegerilor nu ai nici un sprijin si mai mult daca ai ghinionul sa mergi la un consulat vezi ca mioritica spaga se practica cu succes de la poarta pana la consul,nemai amintind faptul ca nu primesti o chitanta pentru suma platita pentru eliberarea uni document,cine stie unde ajung acei bani ,ca bataia pe un post intro ambasada sau un consulat e foarte mare.Dar sa revin la subiect am lucrat in Romania la CFR din 1981 pana in 1996,dupa care am cotributie platita la propia firma 3 ani.In italia am 6 ani.Daca santeti amabil vazand ca santeti in domeniu cati ani de vachime imi trebuiesc in Italia pentru a lua pensie.Va multumesc anticipat MILUC Ozi buna.
Uita de Romania . Aici a inceput sa se aseze praful peste noi .
BUNA ZIUA .PRIMA DE TOATE ITI MULTUMESC DE SFAT.STII CUM ESTE VIATA ASTA CAND ERAM IN ROMANIA ABIA ASTEPTAM SA GUST DIN MIRAJUL CAPITALIST ACUM ABIA ASTEPT CATEVA ZILE LIBERE SA FUG IN ROMANIA .CU ALTE CUVINTE AICI IN ITALIA AM UN SERVICIU DECENT IN SPECIALITATEA STUDIATA IN ROMANIA SI LUCREZ PENTRU O MULTINATIONALA GERMANA DECI CASTIG DESTUL DE BINE,DAR SE INTIMPLA UN LUCRU CIUDAT PE AN CE TRECE ITI LIPSESC TOT MAI MULT CEI DE ACASA (RUDE PRIETENI)CARE IN ITALIA DE EXEMPLU NU POTI SA TII FACI DIN DIVERSE MOTIVE,SA NU MAI ZIC LA CATE INTREBARI SANT SUPUS CAND UN ROMAN FACE CEVA PROSTII,SA NU MAI ZIC CA TU CA STRAIN TERBUIE SA FII CEL PUTIN DE DOUA ORI MAI BUN CA EII SA POTI FI PROMOVAT,SI DACA LA FINAL ESTI MAI BUN NU ESTI PRIVIT CU OCHI BUNI. ASADAR STAU SI MA GANDESC CUM E MAI BINE AICI SAU ACASA IN ROMANIA AICI INTERVINE DORUL DE CASA CARE TE MACINA PE ZI CE TRECE DOAR A,M.R. CONCEDIULUI NE MAI CONSOLEAZA.DA STIU SI VAD CA DIN PACATE NU DE PETREC LUCRURI PLACUTE IN ROMANIA DAR SPERANTA MOARE ULTIMA.CEAU MILLI
Ok ! Dar te rog scrie cu litere mici . Am stat in Spania 2 luni , e formidabil . Acum cu criza asta cred ca peste tot e greu . In Romania te apuca scarba cand vezi cum fura toti cei care vin la putere , e un jaf national . Iar tu, muritor de rand , te uiti cum se cearta pe ciolan si te apuca un dor de duca . Unde sa te mai duci ?

Alte discuții în legătură

Informatie. CODREANU VASILE CODREANU VASILE Buna ziua, sant cetatean roman cu domiciliul an Italia.Aici am o firma de prestari servici.As dori,daca santeti amabili cateva informatii cu privire la ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Angajat cu contract in italia - beneficiez de ajutor social acolo sau trebuie sa platesc contributiile in tara? diodora63 diodora63 Lucrez în Italia,sânt rezidentă si am un contract de munca pe perioadă nedeterminată de 25 de ore pe săptamână.Prima întrebare: după 7 luni de lucru ... (vezi toată discuția)