avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... restituire permis dupa achitare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

restituire permis dupa achitare

Buna ziua! Sotului meu i s-a retinut permisul acum un an de zile pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat si i s-a facut dosar penal. Instanta a dispus achitarea. Intrebarea mea este cum isi poate recupera permisul de conducere, mai exact este obligat sa dea testul de verificare a cunostiintelor de legislatie rutiera, avand in vedere ca perioada de suspendare a fost depasit cu mult (a stat un an fara permis)? Nu se poate recupera in acest caz fara examen?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:42, 22 Iunie 2014
Trebuia cerut in instanta remiterea carnetului atata timp cat a fost achitat, astfel ca nu trebuie sanctionat, chiar daca s-a facut aceasta, probabil abuziv. Mai ales ca, in cazul in care trebuia sa mearga cu masina sa o inscrie, atunci cum ar fi putut sa o deplaseze pana la locul unde se fac verificarile (de exemplu la R.A.R.) ?!? Asa este in Romania. NO COMMENT !

Organele de Politie Rutiera ar fi trebuit sa se autosesizeze si sa faca demersuri de inapoiere a Carnetului de Conducere sotului dumneavoastra, cu scuzele de rigoare.

Primul pas este sa legalizati hotararea si apoi sa mergeti la un executor care, eventual, sa faca demersurile legale de recuperare a carnetului de conducere, daca nu cumva acesta a expirat intre timp. Atunci lucrurile se vor complica putin.

Faceti si o sesizare in scris prin care cereti restituirea Carnetului de Conducere, prin registratura celor de la Serviciul Politie Rutiera unde este in evidenta, in dublu exemplar, unul (cu nr. de inregistrare) il pastrati, atasand si copie dupa hotararea legalizata prin care se dovedeste nevinovatia sotului dumneavoastra.

S-ar putea, ca prin simpla prezentare la ghiseul special de predare - primire carnete, la Politia Rutiera, cu Cartea de Identitate si o copie de pe hotarare (sa arate si originalul pentru confirmare), sa primeasca inapoi, destul de repede, Carnetul de Conducere personal. Succes !
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Cu copia legalizata a hotararii judecatoresti se prezinta la serv. rutier si solicita pur si simplu restituirea permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat. asa ceva?! florinptr florinptr Buna ziua, Mi s-a suspendat permisul pe 14.08.2022 pe 3 luni (contraventie alcool 0.08 in aerul expirat) am facut contestatie in termenul de 15 zile si am ... (vezi toată discuția)
Proces plangere contraventionala castigat - care sunt urmatorii pasi? ramona_s ramona_s Buna ziua, Am avut un proces cu Politia Rutiera (pt anularea unui proces verbal prin care s-a dispus ridicarea unei masini + amenda), proces pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Daca cineva conduce fara permis unde ma pot adresa? nicoletaspi nicoletaspi Vreau sa denunt pe cineva ca conduce fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice unde potsa sun? Am un sot care conduce fara permis,se fereste ... (vezi toată discuția)