in data de 8 mai tatalui meu i s-a suspendat permisul auto in orasul vaslui. politistul care i-a suspendat carnetul era situat la o distanta destul de mare si a vazut ca tatal meu trecuse pe culoarea rosie a semaforului intr-o intersectie. Insa el parcase pe trotuar si a iesit cu masina dupa ce se facuse rosu,dar nu a trecut prin fata semaforului. Are mai multi martori ca nu este vinovat de acuzatia care i se aduce.Ar mai fi si camera video din fata bancii unde parcase care l-ar putea ajuta. De ce acte ar fi nevoie pentru a intocmi dosarul in vederea recuperarii permisului auto? El este angajat ca sofer si nu ar fi deloc prielnica aceasta suspendare. Va multumesc anticipat.
stiu ca trebuie contestat procesul verbal in instanta...trebuie sa stiu ce acte sunt necesare...si cam cat ar putea dura un proces? tata e singurul salariat din familie, asa ca situatia nu e roz deloc
In primul rand sa faca o contestatie la judecatorie, cand vine citatia acasa cu nr de dosar se duce la judecatorie sa scoata un certificat de grefa cu care se duce la politie sa isi recupereze permisul de conducere, procesul poate dura luni de zile, pe pv primit ii scrie unde sa depuna contestatia, daca nu este din vaslui il sfatuiesc sa depuna la judecatoria din orasul unde locuieste, prin posta cu confirmare de primire, in felul acesta termenul este si mai lung pt ca o sa primeasca acasa o hartie de la judecatorie prin care instinteaza ca nu e de competenta lor, asta pt a lungii perioada, uitat-te pe net ca sunt o gramada de modele pt a intocmii o contestatie, incearaca sa o depui in a 14 zi (se ia in calcul data postei), macar are tatal tau ragaz cel putin 6 luni, Bafta Multa
PS: daca tot exista "avocati" pe acest forum macar sa dea ceva sfaturi utile...#-o
mersi de sfat...si ai dreptate...totusi s-a rezolvat partial problema...procesul a fost preluat de firma la care lucreaza,dosarul va fi intocmit de juristul firmei...asa ca politistul din vaslui s-ar putea s-o dea in bara urat de tot,sper :D