avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere

am incercat sa mi fac pasaportul roman dar am constatat ca numele lui mama e scris gresit de una litera. Cum pot sa procedez Trebuie sa mi refac toate actele va rog mult astept un raspuns de urgenta
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 22:51, 20 Iunie 2014
Va referiti la faptul ca numele mamei dumneavoastre este scris gresit in Certificatul de Nastere ?
Daca v-ati scos un duplicat pentru C.N. atunci mergeti sa corecteze acolo unde l-ati scos sau sa va faca un alt duplicat.
Daca acea litera este scrisa gresit dintotdeauna, atunci, in acest caz, trebuie sa mergeti la organul emitent (administrativ) si sa faceti o cerere de indreptare (corectie) corespunzatoare, atasand si copii de pe certificatul de nastere si de pe actul de identitate al mamei pentru dovada.
Dupa aceea va refaceti, prin cerere de duplicate, toate actele in care numele apare gresit scris.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean roman cu cetatean ucrainean 123george123 123george123 Amsi eu o problema (mai multe) ne-am casatorit in 2012 eu si sotia mea de origine ucraineanca am tradus toate actele ei legalizate cu apostila si toate ... (vezi toată discuția)
Unde pot modifica un titlu de proprietate gresit? Magbd Magbd Pe titlul de proprietate numele mamei decedate este scris gresit (este gresita o litera), dar certificatul de deces este corect. Unde ma pot duce ca sa scot un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita a numelui pe cartea de identitate lina2019 lina2019 Mi-am scos o noua Carte de Identitate. Cartea de Identitate a fost ridicata de altcineva. Dupa ridicare am vazut ca numele meu a fost scris gresit: Madălina ... (vezi toată discuția)