avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupa de munca

pana in anul 2001 am avut grupa 1, incepand din acel an am devenit o filiala la sntfc calatori si odata cu acest lucru am pierdut si grupa ,noi afland mai tarziu acest lucru,tin sa mentionez ca nu sa facut nici o inbunatatire la locul de munca de atunci . ce vreau sa stiu daca as actiona in instanta mai ales in urma ordonantei in care pt cei care pana in 2016 ies la pensie, profita de grupa intai din anul 2001 , as avea vreo sansa tinand cont ca am lucrat in acelas loc de munca cu cei care ar beneficia de acea ordonanta, sau chiar daca nar exista acea ordonanta as avea sanse sa obtin grupa de munca.
Cel mai recent răspuns: ContSters271857 , utilizator 10:53, 22 Iunie 2014
Grupa I-a nu se mai poate obtine pentru perioada de dupa 01/04/2001.
Grupele superiore de munca I si II au fost pana la 31/03/2001.
Incepand cu 01/04/2001 s-a lucrat in conditii speciale si deosebite de munca.
Pentru a obtine ceea ce doriti dvs, va pot spune ca dreptul la actiune in instanta este prescris.
sau sa obtinem grupa speciala de munca din acel an. se poate face ceva suntem mai multi in aceasta situatie si am vrea sa stim.
Art.268 C.mun.
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1), termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

va multumesc mult pt raspuns si pt timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca florinblaga florinblaga Din anul 1990 am fost incadrat cu grupa speciala de munca.Din anul 2001am fost trecut la conditii normale cu toate ca execut aceleasi lucrari.Acest lucru l-am ... (vezi toată discuția)
Art. 283 codul muncii ???? este actual? domni56 domni56 Va rog sa confirmati actualitatea! Va multumesc. Jurisdictia muncii ART. 283 – Formularea cererilor de solutionare a conflictelor de munca (1) ... (vezi toată discuția)
Litigiu in munca ailicec ailicec la un proces de recunoastere a grupei de munca judecatoarea invoca cererea resprinsa deoarece considera ca au trecut mai mult de 3 ani de la primirea ... (vezi toată discuția)