avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintari din partea sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintari din partea sotului

Buna ziua. Am inteles ca interdictia se aplica unei persoane dupa ce are loc un proces si doar in cazul in care judecatorul considera ca este necesar acest lucru. Problema este ca tatal meu este decis sa-i faca rau mamei mele indiferent in ce sens, fizic, psihic sau in alt mod. Cum am putea obtine un ordin de restrictie, sau cum l-am putea convinge pe tata sa ne lase in pace, fara a deschide un proces, deoarece pe timpul procesului s-ar putea intampla multe lucruri oribile din partea tatalui si ne este frica. Tin sa precizez ca politia nu a facut mai mult decat sa il amendeze pe tata, desi am depus o multime de declaratii cu privire la acest lucru. V-as ruga sa-mi oferiti o solutie, chiar nu mai stim ce si cum sa facem. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioanamra , utilizator 17:39, 23 Iunie 2014
Ar fi fost bine ca mama dvs. sa consulte un avocat pentru a se gasi solutii concrete.
Trebuie proces pentru interdictia care o doriti si pana atunci nu ii poate fi restrictionat dreptul.
Sunt multe persoane care au rezolvat problemele de acest fel.
Se poate solicita inclusiv evacuarea sotului,numai ca doar prin intermediul instantei. Ordinul de protectie se judeca de urgenta si veti avea destul de curand o solutie pt remedierea situatiei.
Niciun drept al unei persoane nu poate fi restrans decat printr-o hotarare judecatoreasca care sa constate ca aceasta restrangere e necesara pt protectia altei persoane.
Este bine de stiut ca acesta ar fi cel mai bun mod de actionare, doar ca timpul nu ne permite acest lucru. As dori sa se inteleaga ca tatal meu, desi nu a fost la vreun control medical, nu este foarte stabil psihic, asta reiese din actiunile lui de pana acum si pot sa o garantez. Asta este motivul pentru care nu am vrea sa deschidem un proces, ne este teama de ce s-ar putea intampla daca ar afla ca am facut acest pas impotriva lui.
Ciliti legea pt a vedea cum va trebui sa procedeze mama si care e procedura
[ link extern ]
pana cand se judeca si il indepartati, puteti cauta sprijin si adapost la un centru
[ link extern ]

Ordinul de restrictie se da pe o perioada scurta de timo, e o solutie temporara, mama va trebui sa se gandeasca serios la divort si un eventual partaj. Casa in care locuiti a cui e ?
Sa incerce sa plece pe durata procesului.
Daca a asteptat prea mult lucrurile probabil ca au degerat.

Apoi va fi el evacuat.
E situatia standard.
Daca mergea la avocat lucrurile ar fi avut o alta turnura dar acum e posibil sa fie prea tarziu.
Variante conrete se puteau gasi in trecut dar trebuia actionat imediat mai ales la politie.
Fara avocat politia nu ia in serios asfel de fapte si acum nu mai aveti timp.

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Divort-copil-alt oras alina27 alina27 El si ea casatoriti.Au un copil in varsta de un an.Locuiesc la parintii lui.Ea nu are pe absolut nimeni in orasul respectiv.Ai ei locuiesc la aprox.700 km ... (vezi toată discuția)
Tatal meu ma distruge psihic Alina Madalina27 Alina Madalina27 Sunt intr-o situatie delicata de familie. Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat.. Eu am dat avans pentru un apartament in urma cu 3 ani, urmand ca sa il ... (vezi toată discuția)