avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintari din partea sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintari din partea sotului

Buna ziua. Am inteles ca interdictia se aplica unei persoane dupa ce are loc un proces si doar in cazul in care judecatorul considera ca este necesar acest lucru. Problema este ca tatal meu este decis sa-i faca rau mamei mele indiferent in ce sens, fizic, psihic sau in alt mod. Cum am putea obtine un ordin de restrictie, sau cum l-am putea convinge pe tata sa ne lase in pace, fara a deschide un proces, deoarece pe timpul procesului s-ar putea intampla multe lucruri oribile din partea tatalui si ne este frica. Tin sa precizez ca politia nu a facut mai mult decat sa il amendeze pe tata, desi am depus o multime de declaratii cu privire la acest lucru. V-as ruga sa-mi oferiti o solutie, chiar nu mai stim ce si cum sa facem. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioanamra , utilizator 17:39, 23 Iunie 2014
mama locuieste cu tata in prezent? (asa se intelegea din primul mesaj, acum la sfarsit pare ca mama locuieste separat)
cine plateste chiria pentru casa in care locuieste mama in prezent?
mama nu lucreaza?
pentru violentele anterioare aveti martori si certificat medico-legal?
ce doriti sa obtineti?
mirebire a scris:

mama locuieste cu tata in prezent? (asa se intelegea din primul mesaj, acum la sfarsit pare ca mama locuieste separat)
cine plateste chiria pentru casa in care locuieste mama in prezent?
mama nu lucreaza?
pentru violentele anterioare aveti martori si certificat medico-legal?
ce doriti sa obtineti?

Mama nu mai locuieste cu tata in prezent, mi-am dat seama ca asa se intelege din primul mesaj, am uitat sa precizez ca ne-am mutat acum 8 luni separat de tata. Eu platesc chiria unde locuieste mama in prezent. Mama acum lucreaza, dar o perioada nu a lucrat din cauza lui tata (pentru ca mergea in permanenta la mama la servici, angajatorul a dat-o afara pe mama), in acest moment mama lucreaza de aproximativ 3 zile la fosta firma unde a lucrat acum 8 luni. Patroana a chemat-o inapoi pe mama si aceeasi patroana este unul dintre martori. Avem martori care ar putea depune marturie in caz de proces, certificat medico-legal nu avem deoarece nu ne-am permis financiar sa scoatem la momentul acela. Ce dorim noi sa obtinem este ca tata sa inceteze cu amentintarile, urmaririle si vizitele la locul de munca al mamei, pentru ca este absolut normal ca nici unui patron sa nu-i convina ca angajatul sa aiba probleme familiale la locul de munca. Ideea este ca tata nu inceteaza desi politia l-a amendat de cateva ori si i-a interzis sa o mai caute pe mama la locul de munca. Vrem sa gasim o solutie ca aceste probleme sa i-a sfarsit, dar singure nu putem, de asta am cerut o parere aici. Eu consider ca singura solutie ar fi ca mama impreuna cu fratii mei mai mici sa se mute in alt oras, doar ca e greu sa facem acest lucru, avand in vedere ca eu nu sunt in tara si nu pot sa actionez in nici un fel. Acum 8 luni, cand certurile intre parintii mei au degenerat, am reusit sa gasesc o chirie si mi-am permis financiar sa platesc chiria si restul, asta a fost o perioada apoi nu am mai facut fata, fapt pentru care am venit la munca in alta tara. Cineva, tot din aceasta comunitate mi-a propus niste firme care ofera sprijin persoanelor care se afla in aceasta situatie. Tin sa prezicez faptul ca nu mai pot sa o iau din nou de la 0, mai ales ca nu sunt in tara. As fi recunoscatoare daca mi-ai oferi o solutie in acest caz. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Divort-copil-alt oras alina27 alina27 El si ea casatoriti.Au un copil in varsta de un an.Locuiesc la parintii lui.Ea nu are pe absolut nimeni in orasul respectiv.Ai ei locuiesc la aprox.700 km ... (vezi toată discuția)
Tatal meu ma distruge psihic Alina Madalina27 Alina Madalina27 Sunt intr-o situatie delicata de familie. Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat.. Eu am dat avans pentru un apartament in urma cu 3 ani, urmand ca sa il ... (vezi toată discuția)