avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintari din partea sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintari din partea sotului

Buna ziua. Am inteles ca interdictia se aplica unei persoane dupa ce are loc un proces si doar in cazul in care judecatorul considera ca este necesar acest lucru. Problema este ca tatal meu este decis sa-i faca rau mamei mele indiferent in ce sens, fizic, psihic sau in alt mod. Cum am putea obtine un ordin de restrictie, sau cum l-am putea convinge pe tata sa ne lase in pace, fara a deschide un proces, deoarece pe timpul procesului s-ar putea intampla multe lucruri oribile din partea tatalui si ne este frica. Tin sa precizez ca politia nu a facut mai mult decat sa il amendeze pe tata, desi am depus o multime de declaratii cu privire la acest lucru. V-as ruga sa-mi oferiti o solutie, chiar nu mai stim ce si cum sa facem. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioanamra , utilizator 17:39, 23 Iunie 2014

Casa in care am locuit este cu chirie. Faptul ca parintii mei nu au fost casatoriti ci au trait in concubinaj vreme de 20 de ani, poate fi un avantaj, avand in vedere ca nu este nevoie de un proces de divort si partaj. Pe langa mine, mai sunt doi copii, la nastere, mama nu a fost de acord ca tata sa figureze ca parinte pe certificatele noastre de nastere, o alta problema ar fi ca pe certificatul surorii mele, tata apare trecut ca parinte, iar acest lucru nu cred, din cunostiintele mele, ca se poate schimba,gen sa fie eliminat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
In cazul asta.. lucrurile sunt simple de tot, nu inteleg de ce a stat mama pana acum cu el si nu a plecat. Poate pleca oricand, notifica proprietarul ca se muta si gata.
Ce varste au copiii ?
De recunoscut, ii poate recunoaste oricand si pe cei nerecunoscuti si nu exista cale sa fie eliminat din certificate, insa asta nu are legatura cu situatia.
Eu am spus ca e vorba de amenintari, pe noi asta ne deranjeaza.
Mutati-va si n-o sa mai aiba pe cine ameninta.
Si pt amenintari mama poate depune plangere la politie, insa daca nu are dovezi.. iar il cheama, ii da amenda si n-ati rezolvat nimic.

Da, stim ca asa este. Ne-am muta, dar nu avem unde si chiar daca eu sunt plecata in strainatate la munca nu imi permit sa incep viata de la 0 in alt oras cu inca 3 persoane pe langa mine. Am facut asta o data, cand s-au despartit parintii mei (acum 8 luni), am cautat alta chirie si am luat-o pe mama si pe copii si i-am intretinut cam 5 luni deoarece mama nu putea sa iasa din casa de teama ca tata o cauta prin oras si asa a si fost, cand a prins-o in oras..a lovit-o in plina strada. Cred ca singurul mod de a o scapa de tata, ar fi sa o mut in alt oras si tata sa nu afle unde suntem, dar nu imi permit financiar acest lucru.

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Divort-copil-alt oras alina27 alina27 El si ea casatoriti.Au un copil in varsta de un an.Locuiesc la parintii lui.Ea nu are pe absolut nimeni in orasul respectiv.Ai ei locuiesc la aprox.700 km ... (vezi toată discuția)
Tatal meu ma distruge psihic Alina Madalina27 Alina Madalina27 Sunt intr-o situatie delicata de familie. Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat.. Eu am dat avans pentru un apartament in urma cu 3 ani, urmand ca sa il ... (vezi toată discuția)