avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 13-lea salariu

Buna ziua,

Imi expira in curand contractul pe perioada determinata 6 luni intr-o firma in sectorul bancar. Am inteles ca s-a prelungit pe alte 6 luni (urmeaza sa semnez).Daca eu, in aceasta a 2-a prelungire ori imi dau demisia(cu preaviz), ori plec cu acordul partilor..mai am dreptul la cota-parte din al 13-lea salariu corespunzator perioadei lucrate? La noi in firma stiu ca se acorda,dar nu stiu daca si in cazul demisiei sau plecarii cu acordul partilor..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 21 Iunie 2014
Daca ne redati exact prevederea aplicabila la nivel de angajator referitoare la acordarea celui de-al 13-lea salariu, atunci va putem spune daca beneficiati sau nu de acesta.

In general , in practica, acordarea celui de-al 13-lea salariu nu este conditionata de motivul incetarii raportului de munca.
freeelis a scris:

Daca ne redati exact prevederea aplicabila la nivel de angajator referitoare la acordarea celui de-al 13-lea salariu, atunci va putem spune daca beneficiati sau nu de acesta.

In general , in practica, acordarea celui de-al 13-lea salariu nu este conditionata de motivul incetarii raportului de munca.

Din pacate nu cunosc exact pevederea si nu reiese clar din contract.Din cate stiu,o colega care a plecat inainte de cele 6 luni nu a primit nimic...
Probabil ca la nivel de unitate este vreo prevedere care conditioneaza acordarea celui de-al 13-lea salariu de temeiul de drept al incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul părților am dreptul la al 13-lea salariu? Cipriana Urdea Cipriana Urdea Lucrez de 15 ani intr-o multinaționala și de la 1.11.2017 voi pleca,este Ok sa nu mi se dea pro-rata din al 13-le-a salariu? (vezi toată discuția)
Demisia si al 13-lea salariu gioonitza gioonitza Buna seara, ma interesa daca eu lucrez cu un contract pe perioada determinata, 18.06.2015-18.01.2016 daca mi-as da demisia acum pe 25 luna aceasta, as mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti in instnta stelamudura stelamudura Buna ziua Pentru ca a trecut mai bine de un an de la concediere (art.65 din Legea 53/2003), in Instanta, pe langa solicitarea drepturilor banesti, a ... (vezi toată discuția)