avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu Proprietarul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu Proprietarul

Am locuit cu chirie in zona Tineretului o perioada de 2 ani de zile . Cand am decis sa plec , am plecat fara sa il anunt pe proprietar . M-am trezit acum , ca am primit , un ordin de executare silita , din partea proprietarului in care ma pune sa ii achit suma de 4000 lei .Nu stiu exact pentru ce sunt acei 4000 lei pentru ca nu am apucat sa citesc ordinul judecatoresc , nu sunt acasa , am fost anuntat telefonic , de prietena mea . Cand am plecat am lasat in urma , 1000 lei la intretinere , si o luna intarziere la cablu si lumina , si mici stricaciuni , mucegai pe peretele balconului , si parchet umflat in coltul sufrageriei .

Mentionez urmatoarele
Chiria pe care eu o plateam era de 350 euro.Pot dovedi prin extrasele de la banca
Chiria care era stipulata in contractul inregistrat la Ministerul de finante era de 800 lei .
Garantia nu mi-am recuperato

Intrebari .

Ce pot sa fac sa nu platesc acea suma
Ce pot sa patesc daca nu platesc suma

Va rog mult de tot , sa ma ajutati si pe mine . Am fost chirias bun , nu a avut probleme cu mine . E prima oara cand am asemenea probleme cu justitia si sunt putin panicat .
Multumesc din suflet .
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
KisAlexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 02:48, 26 Iunie 2014
Cand am decis sa plec , am plecat fara sa il anunt pe proprietar .

Cand am plecat am lasat in urma , 1000 lei la intretinere , si o luna intarziere la cablu si lumina , si mici stricaciuni , mucegai pe peretele balconului , si parchet umflat in coltul sufrageriei .


Chirias "model", nici nu ati lasat paguma mare, cred ca a fost prea bun proprietarul cand v-a pus sa achitati DOAR 4000 lei, cand aveti 1000 la intretinere la care sigur se adauga penalizari, cablu si lumina neplatite, parchet umflat intr-un colt si care trebuie schimbat cu un muncitor (care culmea cere bani sa faca asta), de zugravit (nu proprietarul face asta, ati bani, alta distractie).
Iar dumneavoastra declarati cu zambetul pe buze:
Am fost chirias bun , nu a avut probleme cu mine .

V-as recomanda varianta amiabila, de a va adresa unui mediator si a invita proprietarul la o mediere, in care sa negociati suma care vi se imputa.

KisAlexandru a scris:

Cand am plecat am lasat in urma , 1000 lei la intretinere , si o luna intarziere la cablu si lumina , si mici stricaciuni , mucegai pe peretele balconului , si parchet umflat in coltul sufrageriei .

Am fost chirias bun , nu a avut probleme cu mine .


Poate gasiti variante mai ieftine decat cele gasite de proprietar de a repara pagubele pe care le-ati lasat in urma.
Ideal ar fi sa va pricepeti dv. sa zugraviti sau sa stiti pe cineva priceput, care lucreaza ieftin, de exemplu (insa ieftin si bine, nu ieftin si prost...).
KisAlexandru a scris:

Garantia nu mi-am recuperato


Spuneti ceva si de o garantie. Despre ce suma este vorba?
Daca valoarea acestei garantii este stipulata in contractul de inchiriere, se poate scade din suma imputata de proprietar, in cazul in care ordinul de executare silita nu mentioneaza cumva ca cei 4.000 de lei reprezinta o valoare suplimentara, pe langa cea oferita ca garantie.

Faceti o plangere la finante si aratati ca ati dat chirie 350 euro si el a declarat 800 ron. Mentionati si perioada. Va plati o amenda destul de mare . Asa a patit o cunostinta de a mea. Si el are drepturi dar si d-voastra si statul. A facut evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie-garantie-plati aditionale SabinaMaria SabinaMaria Buna ziua! Am facut un contract pe un an cu proprietarul pt o garsoniera, in prezenta agentilor imobiliari. Am platit: 250euro prima chirie si inca 500 de ... (vezi toată discuția)
Chirii si plati impuse la utilitati Carolina_w Carolina_w Se prezinta urmatorul caz. O persoana ia un apartament in chirie pentru scurt timp (1 luna). Din prima zi, la propunerea proprietarului, cei 2 cad de acord sa ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere maryag maryag o cunostinta de a mea a inchiriat o garsoniera cu contract de inchiriere simplu fara clauza de reziliere,pe contract scriind doar inventarul din garsoniera si ... (vezi toată discuția)