avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de viol..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de viol..

Care este termenul in care se depune o plangere pt viol?de la data comiteri?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 20:58, 12 Mai 2009
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. In cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila, aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.
Inteleg faptul ca sunteti in disperare de cauza, dar daca doriti raspuns calificat, trimiteti mesajele private la avocati,juristi.
E simplu sa alegeti si domeniul juridic asumat de catre consilieri.
Eu, in materie de asigurari , n-am intalnit un asemenea risc asigurat.:">
Intuiesc faptul ca termenul ar putea fi unul rezonabil, legat de posibilitatea probatiunii.Altfel s-ar putea transforma in acuzatie calomnioasa.
Infractiunile privitoare la viata sexuala sunt prevazute la art.197 cp.,vorbind de viol.
Urmatoarele art..din cp.pina la art.204.incrimineaza alta fapte privitoare la viata sexuala.
Daca ne referim la art.197 cp. oferiti va rog amanunte.:)
Nu neaparat modul in care sa consumat ...violul...:)
Am facut sex atata tot.De buna voie , de placere cu acordul ei,fara nicio constrangere de nici un fel . Ma gandeam ca poate sa imi fac vreo surpriza si sa zica ca am violat-o.Poate sa faca asta ?Pe foametea asta se incearca atatea...Va multumesc
Mie mi se pare ca aveti motive sa va temeti , din moment ce puneti aceasta intrebare. Probabil ca sunteti oarecum tensionat, deoarece inca nu a trecut termenul de 2 luni..daca ar fi fost asa cum spuneti, de placere...cu acordul fetei, ce sens are sa va faceti griji? si ce sens ar avea ca ea sa va faca vreo surpriza? Afirmatia..,,pe foametea asta"...mie mi se pare ca o desconsiderati pe aceasta fata , care , fie vi s-a oferit ,,de placere", fie a fost constransa .In ambele situatii, ar trebui sa-i acordati mai mult respect :(

Alte discuții în legătură

Viol - elementele constitutive ale infractiunii popescumariaioana popescumariaioana buna sera! a-si dori sa va intreb daca in situatia urmatoare vorbim de o constrangere sau nu. un minor o cheama pe prietena sa acasa si ii propune un act ... (vezi toată discuția)
Viol - urme vaginale? studenta9 studenta9 Este adevarat ca in cazul unui viol, cand fata nu vrea, ea nu se umezeste corespunzator si apar vanatai sau rupturi de muschi? Mi-a zis cineva... Vreau ... (vezi toată discuția)
Violul - generalitati Cezar9 Cezar9 As dori sa deschis si eu un topic pe acest FORUM. Mai ales ca exista tendinta si in Romania de-a fi acuzat pe nedrept de un viol doar cu scopul de-a fi ... (vezi toată discuția)