avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie intre o romanca si un cetatean american
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie intre o romanca si un cetatean american

va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. eu sunt romanca, divortata, am o fiica de 18 ani. doresc sa ma casatoresc cu un barbat cetatean american, divortat si el si sa ma mut in SUA impreuna cu fiica mea. cum este mai simplu/corect/ rapid sa procedam? sa ne casatorim in Romania sau in SUA? care sunt implicatiile in ambele variante? daca eu plec cu viza turistica in SUA si ma casatoresc cu el acolo, mai pot reveni in tara? daca ne casatorim aici si plec apoi in SUA, mai pot reveni in Romania?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 22 Iunie 2014
1) Da, se pot face, foarte simplu, demersuri in cadrul legal cerut. De preferat ar fi sa nu va mai complicati. Poate ca ar fi bine ca dupa casatorie sa aveti numele de familie atat al dumneavoastra cat si al viitorului sot, pastrandu-va amandoi numele ce va deveni comun prin reciprocitate. Pentru fiica, deasemenea, necesara schimbarea numelui oficial.

2) Daca tot sunteti in Romania, o puteti face aici, insa sa nu renuntati la cetatenia romana.
Prin casatorie, puteti avea dubla cetatenie (de preferat), atat dumneavoastra cat si viitorul sot. Vor fi activate atat drepturile cat si obligatiile ca cetateni romani dar si ca cetateni americani. Poate ca ar trebui sa faceti si un act oficial prin care, dupa casatorie, sotul, sa o accepte ca fiica pe fata dumneavoastra, avand ca nume pe cel al ambilor.

3) Implicatiile in ambele variante sunt oarecum diferite prin timp alocat in plus si ceva cheltuieli suplimentare, astfel ca varianta ROMANIA este mai avantajoasa decat cea cu S.U.A. ! Dar daca tot va casatoriti in Romania ar fi bine sa repetati formalitatile, macar cele legale oficial, deasemenea, in S.U.A. Asadar, veti detine acte legale emise administrativ atat de catre autoritatile din Romania cat si de catre autoritatile din S.U.A.

4) Nu este nevoie sa va mai luati viza turistica ca sa faceti calatoria in S.U.A. pentru a va casatori acolo. Insa, daca doriti sa procedati asa, o puteti face. Normal ca veti putea reveni in tara, nu veti fi conditionata de ramanerea unei anumite perioade de timp clare (cativa ani de zile) prin care sa puteti primi apoi cetatenia americana, dupa testarea legala. Nu va mai fi cazul, deoarece, prin casatorie, acceptati ambele cetatenii, reciproc.

5) Evident ca, daca va casatoriti in Romania, puteti reveni in tara daca veti pleca si va veti stabili RESEDINTA in S.U.A. ! Veti avea DOMICILIUL in Romania si REZIDENTA in S.U.A. !
Oricand veti putea calatori, daca va doriti si va puteti permite pecuniar sa faceti acest lucru.
Numai in anumite cazuri legale speciale vi se poate interzice calatoria, dar probabil ca nu va fi vreodata cazul sa intruniti acele conditii.

P.S. :
Sunteti sigura ?!? Pe acel om il cunoasteti suficient incat sa faceti actele de casatorie ?!? Stiti sigur ce fel de om este, daca este de incredere si daca va puteti baza pe acesta oricand, oriunde si oricum, atat la bine cat mai ales la rau ?!? Ar fi bine sa puneti in balanta toate aspectele situatiei, mai ales ca aveti si o fata care, totusi, are 18 ani !!! Mare atentie !!!
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Pentru fiica, deasemenea, necesara schimbarea numelui oficial.

Cu numele copilului ce aveti, de ce sa si-l schimbe ?

De casatorit va casatoriti unde vreti, insa ati putea lua hotararea dupa ce stati o vreme la al in Sua.
Indiferent unde va casatoriti, veti putea oricand reveni in Romania.

Poate ca ar trebui sa faceti si un act oficial prin care, dupa casatorie, sotul, sa o accepte ca fiica pe fata dumneavoastra, avand ca nume pe cel al ambilor.

ce act oficial ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza sua angajat angajat Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)
Acte pentru copii nascuti in sua petraruandreea petraruandreea Buna ziua, As marea rugaminte sa ma lamuriti in legatura cu cateva situatii deoarece nu sunt lamurita chiar daca am citit pe site: - ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei ContSters240676 ContSters240676 Buna ziua, doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a putea reveni la numele purtat inaintea casatoriei. Am divortat in Septembrie 2001, in sentinta de ... (vezi toată discuția)