avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de incercare- reabilitare- nelamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de incercare- reabilitare- nelamurire

am un prieten care in iunie 2011, a fost condamnat la 2 ani cu suspendare ! in hotararea definitiva , instanta a decis " 4 ani de incercare , conform art 82 cp " ! cand intervine reabilitarea ? 2 ani de pedeapsa + 2 ani de incercare ( conform art 82 cp ), sau 2 ani pedeapsa + 4 ani de incercare ??? va multumesc anticipat !
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate ( 2 ani in acest caz) si un interval de timp de 2 ani prev. de art 82 al. 1 c.pen. ( 2 +2=4).
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive de condamnare.
Rebilitarea intervine de drept la implinirea termenului de incercare, daca condamnatul nu savarseste o alta infractiune inauntrul acestuia si daca nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate in baza art.83 si 84 ( art.86 din vechiul cod penal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspend. cond. a execut. ped.- termen de incercare, reabilitare ionutadi ionutadi Pe 01.06.2010 am primit 2 ani cu suspendare pe o perioada de incercare de 4 anii.Daca reabilitarea,conform art.82 incepe de la ramanerea definitiva a ... (vezi toată discuția)