avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Onorariu executor se recupereaza de catre creditor de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Onorariu executor se recupereaza de catre creditor de la debitor?

Buna ziua,

In cadrul executarii silite creditorul avanseaza sume pentru acoperirea onorariului executorului si a cheltuielior de executare.

Cheltuielile de executare se recupereaza de la debitor, ce se intampla cu onorariul executorului? Se poate imputa debitorului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lacramioara81 , utilizator 12:22, 18 Martie 2015
Da.

Cheltuielile cu executarea cuprind si onorariul executorului.
Cheltuielile de executare urmează a fi suportate de debitor şi în cazul în care, somat fiind potrivit art.667 C.proc.civ., execută obligaţia de îndată sau în termenul acordat de lege, însă, în această situaţie, el nu va fi ţinut să suporte decât cheltuielile pentru actele de executare efectiv îndeplinite, precum şi onorariul executorului judecătoresc şi, dacă este cazul, al avocatului creditorului, proporţional cu activitatea depusă de aceştia.

Vedeti acest articol
[ link extern ]
buna ziua!

pe mine m-ar interesa cum se pot recupera de la debitor cheltuielile de executare silita, atunci cand din lipsa bunurilor urmaribile ale debitorului, acestea au fost platite de creditor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)
Despagubiri salariale titibus titibus Pentru despagubiri egale cu salariile majorate ,reactualizate si indexate de la data concedieri pina la data deciziei cistigate in instanta, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de executare platite de creditor in caz de renuntare la executare silita petrut81 petrut81 Buna seara,in anul 2011 urma unei decizii curtii de apel Targu Mures judecatorii au decis ca o persoana sa ne plateasca 100.000 roni daune morale in urma ... (vezi toată discuția)