avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate

Salutare tuturor, acu o săptămână un prieten a cumpărat un telefon de la niste bisnitari cu suma de 300 ron, trebuie sa spun ca nici eu nici el nu eram convinsi ca este orginal dar cum si o replica era mai scumpa la cumparat. L-a cumparat si la dat mai departe pe 400 ron .cel care la cumparat cu 400 ron la dat mai departe pe 1000 acesa fiind original, fiind vb de samsung galaxy s5 . Iar ultimu posesor a fost prins de politie. Eu daca i-am dat un pont celui care la luat de la bisnitari unde sa il dea mai departe as putea pati ceva? Meontionez ca nu am castigat nimic din aceasta afacere
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:12, 23 Iunie 2014
De ce a fost prins de politie ultimul posesor?

Era furat telefonul sau ce?
Din moment ce a fost prins de politie ultimul detinator, evident ca era furat telefonul.
Probabil proprietarul telefonului a depus o plangere pentru furt si politia plecand de la IMEI-ul telefonului (codul telefonului alcatuit din 15 cifre, care poate fi identificat de operatorul de telefonie), a reusit sa identifice detinatorul.
Astfel ca intreaga "filiera" prin care a fost vandut si cumparat telefonul mobil, va suporta rigorile legii (complicitate ori tainuire).
Noi nu stiam daca era furat sau daca era original si pur si simplu a venit cu o oferta pe care nu am putut refuza si l-am cumparat si l-am dat mai departe :D ,si politia a venit si i la confiscat ultimului proprietar ,eu practic am dat doar un pont unde sa il vanda
Daca nu stiati ca e furat nu raspundeti penal.
Problema este ca daca nu se prinde hotul puteti avea probleme.
Cel la care se afla telefonul e suspect de furt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)
Furt telefon Andrei96 Andrei96 Buna ziua , ma numesc Andrei si azi mi-a fost furat telefonul la care aveam o asigurare care ma nu ma despagubeste in caz de furt dar telefonul are gps si cred ... (vezi toată discuția)
Am vandut un telefon furat cumparat de la cineva mihaigsa mihaigsa Am cumparat un telefon iar dupa 1 saptamana lam vandut, dupa 4 saptamani ma suna politia si am mers la sectie. Miau zis ca telefonul pe care lam vandut a fost ... (vezi toată discuția)