avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune morale, accident rutier in urma caruia sotul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune morale, accident rutier in urma caruia sotul si-a pierdut viata...

Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma unui accident rutier soldat cu moartea sotului..parintii si fratii acestuia au drept la duane morale..avand in vedere ca procesul a avut loc si sa incheiat de curand.daune morale au primit doar sotia si copii acesteia.


Cel mai recent răspuns: Consultanta Juridica , Avocat 15:24, 14 August 2014
Părinții, copii, soțul supraviețuitor și frații persoanei decedate pot pretinde un drept de despăgubire:

- cu titlu de daune morale, pentru propriul prejudiciu psiho-afectiv suferit, durerea și suferința încercată ca urmare a producerii sinistrului ( pentru prejudiciul de afecțiune sau de ricoșeu);
- cu titlu de daune materiale pentru propriul prejudiciu material, cheltuielile efectuate personal și prilejuite de transportul cadavrului, raportul de necropsie, certificat de deces, cu înmormântarea, cu slujba religioasă, cu mesele comemorative, cu piatra funerară …;
-cu titlu de daune materiale, prestațiile periodice lunare pentru persoanele aflate în întreținerea persoanei defuncte.

va multumesc!..dar cum procesul in cauza sa terminat prin hotarare judecatoreasca sa stabilit ca daune materiale sa primeasca doar copii si sotia celui decedat..cum parintii si fratii nu sunt stipulati in hotarare .intrebarea e, daca se mai poate face ceva..asiguratorul a platit daunele respective..
In cazul in care de la data accidentului nu au trecut mai mult de 3 ani, cei indreptatiti pot beneficia de despagubiri!
Daca procesul s-a incheiat nu mai au ce sa faca.
Pot deschide un proces civil dar ii va costa mulf si nu se stie ce va iesi daca nu au avut grija.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca procesul s-a incheiat nu mai au ce sa faca.
Pot deschide un proces civil dar ii va costa mulf si nu se stie ce va iesi daca nu au avut grija.


Va rog sa nu inducem oamenii in eroare!
Pot face multe, cu un expert in daune pot chiar sa negocieze direct cu societatea de asigurare, sau pot deschide un poces civil fara plata taxei, in caz de pot justifica, ca nu au nici un venit!

Alte discuții în legătură

Daune morale adriana.carpine adriana.carpine Care este actul normativ care reglementeaza problema daunelor morale? (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale niko79criss niko79criss Fratele meu a murit intr-un accident rutier in Franta. Accidentul a fost declarat ca fiind accident de munca. In cazul in care parintii nostri (el fiind ... (vezi toată discuția)
Cine poate intenta proces soferului vinovat? marcel0101 marcel0101 Buna ziua, fratele meu a decedat in urma unui accident auto provocat de un alt sofer care a efectuat o depasire pe linie continua, izbind frontal autoturismul ... (vezi toată discuția)