avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata asigurari sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata asigurari sociale

Buna seara! Angajatorul mi-a suspendat cartea de munca din martie2014. Eu sunt insarcinata si as dori sa-mi platesc singura asigurarile sociale si de sanatate pt a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si de consultatii medicale. unde as putea sa fac aceste plati retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 23:58, 23 Iunie 2014
La Casa de Asigurari unde sunteti arondata, sau intrebati Medicul de Familie la care sunteti inscrisa si faceti demersurile legale catre Casa de Asigurari cu care acesta are contract incheiat. Daca nu, atunci mai puteti face demersuri catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cea la care se alocau popririle specifice legale varsate de catre angajator.

Tot la C.N.A.S. puteti intreba, eventual, modul in care trebuie sa procedati, in cadrul legal actual, pentru a putea avea acoperita toata gama serviciilor medicale de care aveti nevoie, sau pe care vi le doriti. Daca angajatorul v-a suspendat Cartea de Munca (informatiile se tin in format electronic din 2011), dupa cum spuneti, poate ca v-a discriminat, eventual, dupa aflarea informatiei ca sunteti insarcinata, procedand ilegal astfel, situatie in care puteti face actiune in justitie pentru reglementarea si indreptarea situatiei in care ati fost pusa abuziv.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi asupra tuturor sumelor de bani detinute cu orice titlu. Artigas Artigas Va salut, Am un conflict cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca aceasta pretinde abuziv sa-i achit o suma de bani,pentru o perioada in care nu am ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar de catre fisc Artigas Artigas Buna seara, Am un diferend cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca mi-au constituit abuziv un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a apreciat intr-o ... (vezi toată discuția)
Spitalizare inainte de incheierea contractului prin acordul partilor melpo melpo Buna ziua, Sotul meu a suferit un accident foarte grav si este internat in spital. La serviciu are depusa cerere de incetare a contractului de munca cu ... (vezi toată discuția)