avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie auto din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie auto din UE

Buna seara,
Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce trebuie sa fac. Nu stiu cu ce articol din codul fiscal ma pot inscrie ca platitor de TVA(fara atingerea plafonului). Urmatoarea etapa este inscrierea in ROI? Dupa achizitionarea autoturismului si deducerea TVA, mai pot reveni cu societatea ca neplatitoare de TVA?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:22, 27 Iunie 2014
Am impresia ca va trebui sa platiti TVA dedus daca deveniti neplatitor de TVA inainte de amortizarea integrala a autoturismului.
S-a mentionat in intrebarea initiala ca :

Buna seara,
Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE.
eu ma refeream la faptul ca acum vreti sa treceti la statutul de platitor de TVA pt a deduce TVA aferent autoturismului iar apoi sa renuntati la acest statut, redevenind neplatitor de TVA. In cazul in care veti face schimbarea inainte de amortizarea completa a autoturismului veti rambursa catre stat TVA dedus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la auto secondhand din ue Dandy Dandy Buna ziua! sunt nou pe aici as avea nevoie da ajutorul vostru! am cumparat o masina din 2001 din Germania la sfarsitul lunii octombrie pentru nevoile ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Autofacturare? marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara.Va rog sa ma ajutati pt ca am citit peste tot si parca sint mai confuza decit inainte.Problema mea este urmatoarea: -am achizitie intracomunitara ... (vezi toată discuția)