avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT de urgenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT de urgenta

Buna.am si eu o mica problema.
Parintii unui prieten foarte bun sunt despartiti,insa nu divortati.Mamei lui i-a expirat buletinul, si ca sa il schimbe trebuie are nevoie de contractul de casa din buletin.Deoarece nu mai stau impreuna de aproape 8 ani de zile,sotul ei nu vrea sa ii dea acel act si prin urmare nu isi poate schimba buletinul.
Ce se poate face legal?am citit ca si pentru un divort, e necesar actul de identitate al sotului, treaba care iese din calcul, deoarece sotul doamnei respective, nu ii va da niciun fel de act de care are nevoie.Sotia ar vrea sa bage divort la primarie,insa se va ajunge la primaria unde sta sotul si iarasi nu se vor intelege...Ce e de facut?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:25, 24 Iunie 2014
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa mearga la politie pt actul de identiate.
Se poate da act provizoriu.

Si pe baza actului provizoriu, isi poate schimba domiciliul?spre exemplu sa o ia altcineva in proprietate?sa isi schimbe de tot adresa pentru "noul" buletin?sau ii vor trebui din nou tot felul de acte de la fosta adresa sau fostul sot?
Cartea de identitate se schimba la Primaria de care apartine spatiul unde vrea sa isi faca adresa de domiciliu pe noul buletin (carte de identitate), Birou evidenta populatiei si poate sa duca ptr stabilirea domiciliului actele spatiului unde locuieste acum. Trebuie sa se prezinte si proprietarul spatiului ptr a-si da acceptul, daca nu e ea proprietara cu acte. Tot Evidenta populatiei elibereaza si carte provizorie de identitate, ar fi bine sa mearga acolo sa se informeze exact.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
lolekbolek, utilizator
JosefC a scris:

Divortul se poate incheia la notar sau in instanta, in nici un caz la primarie...

... sunteti in eroare: conform ultimelor reglementari legale, desfacerea casatoriei numai cu acordul partilor se poate face la notar, primarie sau instanta.

sunteti in eroare

si da si nu.. daca prietenul utilizatorului nostru e minor, nu ar putea divorta la starea civila nici daca ar fi de acord cu divortul si ce tine de el.

banuiesc toturi ca baiatul lor nu e minor, dar nici nu se inteleg cat sa divorteze la primarie sau la notar asa ca vor divorta in instanta.
Motivul pe care l-ar putea invoca doamna e ca sunt despartiti in fapt de peste doi ani.

femeia sa isi faca buletin pe adresa la care sta, nu are act de spatiu, isi face carte de identitate provizorie, poate sta cu ea mult si bine, o va reinnoi din an in an daca nu are un act pt a dovedi domiciliul.
Sta cu chirie sau unde sta ?
De asemenea nu e nevoie de buletinul sotului, cu ala se va legitima sotul daca se va prezenta la divort.
Are nevoi de certificatul de casatorie, pe ala il are ? Daca nu, sa ia un duplicat.
Cererea de divort se depune la judecatoria de pa raza ultimului domiciliu comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte in urma divortului andytes andytes Buna ziua. In primul rand bine v-am gasit. Am o intrebare legata de modalitatea de schimbare a actelor in urma divortului. Situatia mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)