avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna ziua,acum doua saptamani am introdus cerere de divortpe care am redactat-o in urmatorul fel:Subsemnatul Bejan Marius Sorin,domiciliat in loc.Roman,
Str.Gloriei, bl.2A,sc.C,ap.60,jud.Neamt solicit desfacerea
casatoriei de Bejan Petronela Luiza cu domiciul in loc.Roman,
Str.Gloriei, bl.2A,sc.C,ap.60,jud.Neamt.
Data si locul inchieirii casatoriei:22 septembrie 2007 inregistrat
in loc.Roman jud. Neamt.
Mentionez ca avem o fetinta in varsta de 6 ani pe nume Bejan
Sorina Mihaela nascuta la data de 21 noiembrie 2007.
Domiciliul unde locuiesc este in apartamentul mamei mele
Bejan Georgeta cu acelasi domiciliu.
Motivul solicitarii divortului este urmatorul:datorita faptului ca noi ne-am despartit din 27 ianuarie 2012,doresc divortul pe motiv
de nepotrivire de caracter.De asemeni solocit cresterea de comun acord a fetitei noastre ,revenirea la numele de dinainte de casatorie a fostei sotii,si interzicerea de a mai avea acces in casa mamei mele fara acordul meu sau al mamei mele. Nu solicit nici un fel de cheltuieli de judecata.
Ieri am primit de la judecatorie o comunicare adresa cu urmatoarea mentiune:Inlegatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus in calitate reclamant va comunicam ca in termen de 10zile de la primireprezentei comunicari sub actiunea anularii cereri aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:
Obligatia de a indicaurmatoarele:aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar ptr martori numele si adresa de domiciliu/resedinta;
Depuneti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar ptr instanta si cite un exemplarptr fiecare parte cf.art. 150 NCPC.
Mentionez ca am pus intrei exmplare certificat casatorie original plus doua copiii,copii bulentin,copii certificat nastere copil,cerere divort .taxa timbru 200lei toate intrei exemplare.VA rog sa ma ajutati sa inteleg ce mai trebuie depus la dosar ptr ami accepta cererea de divort.VA multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sorinel11 , utilizator 12:14, 24 Iunie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa motivati, cat de cat in drept cererea, sa indicati probele (martori, inscrisuri) sa depuneti numele martorilor si adresele lor.
Puteti sa va adresati unui avocat care sa va ajute.
Pe langa cele indicate de colegul care v-a raspuns la intrebare ar trebui sa si motivati in fapt cererea,nepotrivirea de caracter nefiind un motiv ce poate duce la desfacerea casatoriei.Chiar daca vreti sa solutionati elegant divortul tb totusi sa precizati motive de fapt ce fac convietuirea imposibila,sa dovediti aceste motive cu probele ce vor fi administrate etc.O cerere de chemare in judecata nu poate fi copiata de pe net sau completata cu sfaturi,solicitati sprijinul unui av .Succes.
Am precizat ca noi nu mai traim impreuna de doi ani mai precis din 27 ianuarie 2012 atunci si a luat lucrurile si a plecat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Martori la depunere cerere divort ivf ivf vreau sa depun o cerere de divort ca motiv nepotrivire de caracter. am vazut ca la formularul cererii de divort exista 2 rubrici de martori, nu am martori in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)