avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INFORMATII DREPTURI NASTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INFORMATII DREPTURI NASTERE COPIL

BUNA ZIUA AM SI EU 2 INTREBARI:
1.SOTIA ESTE INSARCINATA IN 2 LUNI SI ESTE CASNICA,AFLATA IN INTRETINEREA MEA DE 2 ANI DE CE DREPTURI LEGALE PUTEM BENEFICIA DACA EU NU DORESC SA INTRU IN CCC.
2.LA PRIMUL COPIL NASCUT IN MARTIE 2010 NU AM CERUT NICI UN BENEFICIU LEGAL.SE MAI POATE CERE RETROACTIV STIMULENTUL,SOTIA FIIND IN ACELEASI CONDITII?
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 17:09, 26 Iunie 2014
ca sa raspund intrebarii dvs: pentru ca nu beneficiaza de CIC.
Pe de alta parte in cazul dvs, legea spune ca sotul dvs are dreptul la 1 luna de CIC dar sotul dvs alege sa nu isi exercite respectivul drept. (lasand la o parte faptul ca eu - personal - consider ca e o prostie sa conditionezi drepturile unui parinte de alegerile celuilalt parinte)
Faptul ca angajatorul sotului dvs nu ii permite acestuia sa isi exercite dreptul este ilegal si nu are legatura cu interpretabilitatea legii privind CIC.
da, am inteles rationamentul , este o forma de "a ajuta" familiile unde mama nu lucreaza ( nu beneficiaza de CCC),
eu personal nu am nici o problema cu situatia domnului care a deschis topicul , doar atrageam atentia , exact asa cum spuneati si dvs ca e o prostie sa conditionezi drepturile unui parinte de alegerile celuilalt parinte( pe care le face pt ca i se impun nu sunt din proprie initiativa) . Asa-i in Romania, platim impozite peste impozite min 12 luni inainte de nasterea copilului iar statul cauta modalitati de a te arde la buzunar cum poate mai bine

" STAM DREPT SI GANDIM STRAMB"

va multumesc!
poate ar trebui sa va indreptati supararea impotriva angajatorului care incalca legea nu impotriva legii ..... daca tot e sa judecam drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de la stat? elizaelena elizaelena buna ziua! anul trecut am terminat liceul , si nu am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil pana la aceasta data. acum sunt insarcinata in6 luni. sotul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil, drepurile parintilor angajati/neangajati ElenaGhidirim ElenaGhidirim Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - mama - neangajata, fara venituri salariale in ultimii 2 ani, studenta (28 ani - uneori situatia se schimba din ... (vezi toată discuția)