BUNA ZIUA AM SI EU 2 INTREBARI:
1.SOTIA ESTE INSARCINATA IN 2 LUNI SI ESTE CASNICA,AFLATA IN INTRETINEREA MEA DE 2 ANI DE CE DREPTURI LEGALE PUTEM BENEFICIA DACA EU NU DORESC SA INTRU IN CCC.
2.LA PRIMUL COPIL NASCUT IN MARTIE 2010 NU AM CERUT NICI UN BENEFICIU LEGAL.SE MAI POATE CERE RETROACTIV STIMULENTUL,SOTIA FIIND IN ACELEASI CONDITII?
VA MULTUMESC.
ca sa raspund intrebarii dvs: pentru ca nu beneficiaza de CIC.
Pe de alta parte in cazul dvs, legea spune ca sotul dvs are dreptul la 1 luna de CIC dar sotul dvs alege sa nu isi exercite respectivul drept. (lasand la o parte faptul ca eu - personal - consider ca e o prostie sa conditionezi drepturile unui parinte de alegerile celuilalt parinte)
Faptul ca angajatorul sotului dvs nu ii permite acestuia sa isi exercite dreptul este ilegal si nu are legatura cu interpretabilitatea legii privind CIC.
da, am inteles rationamentul , este o forma de "a ajuta" familiile unde mama nu lucreaza ( nu beneficiaza de CCC),
eu personal nu am nici o problema cu situatia domnului care a deschis topicul , doar atrageam atentia , exact asa cum spuneati si dvs ca e o prostie sa conditionezi drepturile unui parinte de alegerile celuilalt parinte( pe care le face pt ca i se impun nu sunt din proprie initiativa) . Asa-i in Romania, platim impozite peste impozite min 12 luni inainte de nasterea copilului iar statul cauta modalitati de a te arde la buzunar cum poate mai bine