avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... stagiul de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

stagiul de cotizare

Buna ziua

Va adresez rugamintea sa ma consiliati in urmatoarea problema:

Astazi 24.06.2014 am luat de la Casa de pensii Vitan adeverinta cu stagiul de cotizare pe perioada 2002 - 2014.

Mentionez ca, in adeverinta respectiva nu apare ca stagiul de cotizare perioada

01.01.2001 - 01.03.2002, perioada inc are am fost angajat ca director tehnic la o societate privata.

In cartea de munca este evidentiata perioada respectiva sub semnatura si stampila

La casa de pensii mi s a comunicat ca si daca este trecuta in cartea de munca dar nu apare in situatia lor, perioada respectiva nu mi se va lua in calcul la vechime.

Ca urmare, ce influenta va avea?
pierd si bani la pensie si trebuie sa mia si muncesc un an in plus pentru a face numarul de ani necesari pt iesirea la pensie, sau pierd doar sumele cuvenite pt perioada respectiva?

De reparat nu stiu daca se mai poate repara ceva deoarece firma respectiva a dat faliment.

Va multumesc
Va doresc o zi buna

I
Cel mai recent răspuns: sami482001 , utilizator 12:26, 2 Iulie 2014
Ați pierdut și stagiul de cotizare, și sumele care ar fi fost valorificate la pensie. Situația se poate repara prin depunerea unor declarații rectificative, dar cum spuneți că firma a dat faliment...
Sarut mana
Va multumesc pentru amabilitate si raspuns.
Conform legii 380/2013 la 8 ani de grupa a I a am drepptul la 4 ani.
Daca pentru anul 2001 nu mi au fost platite contributiile la casa de pensii, anul respectiv poate fi echivalat cu un an din grupa I-a?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare grupa 1 de munca stanluc stanluc F Stagiul total de cotizare realizat a. Stagiul total de cotizare realizat, din care 38 ani 1 luna 17 zile 1, In sistemul public, din care ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta sami482001 sami482001 Sunt incadrat in campul muncii din 12 sept. 1989 cu vechime neintrerupta. - in perioada 12.09.1978 ? 31.01.1987 am fost incadrat in grupa i de munca cu 100%. - ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca a ii a kriskrs kriskrs Buna ziua, am si eu nevoie de cateva lamuri, o sa incerc sa fiu cat mai concis. Mama avea dreptul sa iasa la pensie la 57 de ani (hartie la mana de acum cativa ... (vezi toată discuția)