avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune copil

Parintii au divortat.
Au doua proprietati in comun.
Nu au facut paratjul.
Unul din parinti a decedat.
Cum pot intra eu in drepturile parintelui decedat fiind singurul copil al lor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:00, 24 Iunie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa dezbateti succesiunea.
Daca nu s-a facut partajul. mama va avea dreptul la partea ce i-ar fi revenit prin partaj.
pentru ca parintii nu au facut un parta bunuri comune in timpul vietii, 1/2 din bunurile dobandite impreuna de acestia este proprietatea mamei si doar restul de 1/2 va face parte din masa succesorala.
La masa succesorala sotia supravietuitoare beneficiaza de o cota de 1/4 iar restul de 3/4 revine copilului. Mergeti la un avocat pentru a dezbate succesiunea. Aveti nevoie de o indrumare de specialitate.
va trebui sa dezbateti succesiunea dupa parintele decedat
1/2 este al mamei doar în principiu. Fiul defunctului poate exercita dreptul tatălui său de a se stabili cotele de proprietate în funcţie de contribuţia efectivă a foştilor soţi.

Mama userului neavînd, la data decesului tatălui, calitatea de soţie, are doar dreptul la cota ei proprie din bunurile comune, nicidecum la cota de 1/4 din masa succesorală cuvenită soţiei supravieţuitoare. Prin umare, fiul moşteneşte nu 3/4, ci întraga masă succesorală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Sucesiume sau partaj succesoral? alliace alliace sotia a decedat in urma cu un an, sotul este proprietarul unui apartament, a unei case, aunui cont in banca si a unui procent de actiuni la un SRL. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)