sotia a decedat in urma cu un an, sotul este proprietarul unui apartament, a unei case, aunui cont in banca si a unui procent de actiuni la un SRL. Sotul este cel care a suportat cheltuielile cu spitalizarea, inmormantarea si pomenile facute pana acum. In urma cu doi ani tatal ii vinde fictiv o masina fiului. dupa moartea mamei, fiul vinde masina, lichideaza contul din banca si isi achizitioneaza o alta masina. acum fiul ii cere tatalui dreptul mamei sale . Care sunt procentele ce le revin fiecaruia? Cum trebuie sa procedeze tatal sa deschida succesiunea sau sa procedeze la partajul succesoral? Tatal este singurul care a participat financiar la construirea casei si la achizitionarea actiunilor la srl avand in vedere ca sotia a fost in incapacitate de munca in ultimii 11 ani. Actiunile la srl intra in masa succesorala? Care bunuri intra in masa succesorala?
Se deschide succesiunea la un notar public in a carei raza teritoriala a avut ultimul domiciliu defunctul, apoi se face partajul succesoral.
Daca sunt bunuri comune acestea intra in masa succesorala in cota de 1/2.
Bunurile proprii ale defunctului intra in masa succesorala in cota de 1/1.
Sotul supravietuitor -cota acestuia este de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti, adica 3/4 din masa succesorala.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
succesiune copil
krv
Parintii au divortat.
Au doua proprietati in comun.
Nu au facut paratjul.
Unul din parinti a decedat.
Cum pot intra eu in drepturile parintelui decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata
caren
sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)