avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiume sau partaj succesoral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiume sau partaj succesoral?

sotia a decedat in urma cu un an, sotul este proprietarul unui apartament, a unei case, aunui cont in banca si a unui procent de actiuni la un SRL. Sotul este cel care a suportat cheltuielile cu spitalizarea, inmormantarea si pomenile facute pana acum. In urma cu doi ani tatal ii vinde fictiv o masina fiului. dupa moartea mamei, fiul vinde masina, lichideaza contul din banca si isi achizitioneaza o alta masina. acum fiul ii cere tatalui dreptul mamei sale . Care sunt procentele ce le revin fiecaruia? Cum trebuie sa procedeze tatal sa deschida succesiunea sau sa procedeze la partajul succesoral? Tatal este singurul care a participat financiar la construirea casei si la achizitionarea actiunilor la srl avand in vedere ca sotia a fost in incapacitate de munca in ultimii 11 ani. Actiunile la srl intra in masa succesorala? Care bunuri intra in masa succesorala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 14 Noiembrie 2006
Se deschide succesiunea la un notar public in a carei raza teritoriala a avut ultimul domiciliu defunctul, apoi se face partajul succesoral.
Daca sunt bunuri comune acestea intra in masa succesorala in cota de 1/2.
Bunurile proprii ale defunctului intra in masa succesorala in cota de 1/1.
Sotul supravietuitor -cota acestuia este de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti, adica 3/4 din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune copil krv krv Parintii au divortat. Au doua proprietati in comun. Nu au facut paratjul. Unul din parinti a decedat. Cum pot intra eu in drepturile parintelui decedat ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)