Buna ziua! Am o fetita de 14 ani careia vreau sa ii fac pasaport pentru a veni macar in vacante la mine. Sunt stabilita in strainatate, casatorita aici, am un alt copil. Cu tatal fetitei nu mai tinem legatura de cand aceasta era mica. Ea sta cu bunica ei de la 1 anisor. Nu am fost casatorita cu tatal acesteia iar in certificatul ei de nastere la rubrica tatalui apare numai prenumele. La numele de familie este o liniuta. El nu s-a ocupat deloc de ea si nici nu a dorit-o. A vazut-o de doua ori cand era mica dar evident, ea nu il mai tine minte, doar din ce a auzit de la mine...Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-i face pasaport si pentru a putea iesi din tara. Am auzit ca trebuie sa il scot pe tatal ei din drepturi, in instanta.. vreau ca acesta sa nu mai aiba nici o treaba cu ea, sa am doar eu drepturi asupra ei. tin sa mentionez ca fetita e pe numele meu. De ce acte am nevoie? Multumesc anticipat.
Din ce spuneti dvs am inteles ca fiica dvs nu are tata in certificatul de nastere. Ca urmare, sunteti singurul parinte si exercitati singura autoritatea parinteasca.
Nu aveti nevoie de nimic. Mergeti si faceti-i pasaport.
(pe de alta parte daca intr-adevar sta cu bunica ei de 13 ani , nu inteleg de ce aratati cu degetul spre tata .... )
nu inteleg cum este trecut doar prenumele pe certificat. copilul ce nume are?
trebuia sa solictati rectificarea certificatului de nastere. daca fetita este recunoscuta va trebuie actiune judecatoreasca de suplinirea consimtamantului