avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contencios administrativ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contencios administrativ

Sunt somer si am un venit de 483 lei pe luna.M-ar interesa daca pot beneficia de consultanta,reprezentare juridica gratuita si neplata taxelor juridiciare aferente in cazul in care deschid o actiune juridica de contencios administrativ.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 24 Iunie 2014
1. Conform art. 42 si urm. din Ordonanta 80/2013, privind taxele de timbru judiciar, persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri si esalonari sau amanari la plata taxelor de timbru.
Facilitatea se aplica pentru toate cauzele civile, comerciale, administrative, litigii de munca, etc, cu exceptia cauzelor penale.

2. Orice persoana fizica, aflata in situatia in care nu poate face fata cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implica obtinerea unor consultatii juridice in vederea apararii unui drept sau interes legitim in justitie, fara a pune in pericol intretinerea sa ori a familiei sale, are dreptul la ajutor public judiciar.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

3. Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formuleaza in scris si va cuprinde mentiuni privind obiectul si natura procesului pentru care se solicita ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul si starea materiala a solicitantului si a familiei sale, atasandu-se inscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia si ale familiei sale, precum si dovezi cu privire la obligatiile de intretinere sau de plata. Cererea va fi insotita si de o declaratie pe propria raspundere a solicitantului in sensul de a preciza daca in cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, in ce forma, pentru ce cauza, precum si cuantumul acestui ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxa timbru kristina_ro kristina_ro Buna seara, Umbla o vorba prin târg ca persoanele care locuiesc in străinătate nu plătesc taxa de timbru in cazul unui partaj judiciar între foști ... (vezi toată discuția)
Care e procedura pt. a obtine un avocat din oficiu ? rafaels rafaels [b]Buna seara , am o intrebare cum se procedeaza ca sa solicit un avocat din oficu si cum pot solicita scutirea de taxa de timbru ?[/b];) (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza taxa judiciara de timbru? alex_marian alex_marian buna ziua,as dorii sa aflu cum se calculeaza taxa de timbru juridic,mentionez ca sunt somer.Va multumesc. (vezi toată discuția)