avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza taxa judiciara de timbru?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza taxa judiciara de timbru?

buna ziua,as dorii sa aflu cum se calculeaza taxa de timbru juridic,mentionez ca sunt somer.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: beck13 , utilizator 16:47, 23 Septembrie 2014
Depinde care este obiectul dedus judecatii. Avind in vedere faptul ca sunteti somer, s-ar putea sa puteti beneficia de ajuor public judiciar.

Ajutorul public judiciar este reglementat în OUG nr. 51/2008 și reprezintă acea formă de asistență acordată de stat care are ca scop asigurarea dreptului la un proces echitabil pentru toți cetățenii și garantarea accesului egal la actul de justiție, în vederea realizării unor drepturi sau interese legitime pe cale judiciară,
Orice persoană care nu poate face față cheltuielilor unui proces sau celor care implică obținerea unor consultații juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim, fără a pune în pericol întreținerea sa ori a familiei sale, poate solicita printr-o cerere ajutor public judiciar.
Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris și va cuprinde mențiuni privind obiectul și natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul și starea materială a solicitantului și a familiei sale, atașându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia și ale familiei sale, precum și dovezi cu privire la obligațiile de întreținere.
Cererea va fi însoțită și de o declarație pe propria răspundere a solicitantului, în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum și cuantumul acestui ajutor.
Taxa judiciara de timbru se determina potrivit dispozitiilor OUG nr. 80/2013. Somer fiind puteti beneficia de ajutor public judiciar. A raspuns colega in detaliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ ovi31diu ovi31diu Sunt somer si am un venit de 483 lei pe luna.M-ar interesa daca pot beneficia de consultanta,reprezentare juridica gratuita si neplata taxelor juridiciare ... (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar daniella28 daniella28 buna ziua,as dori sa stiucum pot avea ajutor judidiar la porces,daca este de vreun folos,oricum am avut si m-au dezamagit si am dat si bani pe care nu i-am ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa fiu scutita de taxa de timbru nicoleta-visa nicoleta-visa Am depus la judecatoria sibiu o contestatie la executarea silita. Venitul total al familiei este sub 1400 ron ( doi copii minori si sotul persoana cu ... (vezi toată discuția)