avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cedarea sau vinderea partii unui asociat catre alt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cedarea sau vinderea partii unui asociat catre alt asociat in detrimentul tertului asociat

Buna ziua. Vreau sa stiu daca un asociat cu acelasi procent ca al meu are dreptul sa vanda sau sa cedeze partea lui din firma celuilalt asociat pe motivul ca cel din urma sa poata detine majoritatea? Este legal asa ceva fara sa ma intrebe si pe mine? Si daca este legal asa ceva, noul actionar majoritar cu procent de 75% are dreptul sa inchida firma cand vrea el?Chiar daca firma a avut profit pe toti anii de activitate?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mariamem , utilizator 09:34, 11 Mai 2009
Toate hotararile privind societatea se iau de catre asociati firmei .Daca dvs. nu sunteti de acord si nu semnati actul de cesiune asociatul dvs. nu poate sa efectueeze aceasta modificare in statutul societatii pe cale amiabila.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca exista si o cale de a ma actiona in instanta in cazul in care nu sunt de acord? Si ar putea sa castige?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Administratorul mai are raspundere? lazarescu_cristian2000 lazarescu_cristian2000 am cesionat actiunile din firma in care eram si actionar cu 5% si administrator unei terte persoane atat eu cat si asociatul meu persoana juritica.Cesiunea a ... (vezi toată discuția)
Drept decizii srl amaliaj amaliaj Buna ziua, Un SRL cu 2 actionari 75%(nu este angajat) respectiv 25%(angajat al firmei). In actul constitutiv este mentionat faptul: - ca actionarului cu ... (vezi toată discuția)