avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat constatator al decesului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat constatator al decesului

Buna ziua!Am nevoie de Certificat constatator al decesului{copie legalizata!!}al tatalui meu decedat in 2007.Imi este necesar pentru pensie urmas(sotie)Mi l_au eliberat de la morga dar mi l_au cerut la Certificatul de deces pe care a trebuit sa_l scot imediat ca sa pot pleca cu mortul acasa,Deces neasteptat,a murit vineri mi l_au dat luni pe la 14,nu m_am mai gandit sa fac copii xerox.Mi_era ca ma prinde innormantarea pe drum ca stau departe de locul cu pricina.Si ce ma fac acum?De unde sa il dau mamei pentru pensie ca i_au dat dosaru ca fiind incomplet!
Cel mai recent răspuns: geanus , utilizator 14:29, 17 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Incercati la Primaria care v-a eliberat certificatul de deces la Starea civila.
Ce rost are sa vi se solicite certificatul constatator al decesului pentru stabilirea pensiei de urmas din moment ce exista certificatul de deces??

Este o aberatie! Certificatul de deces este eliberat in baza certificatului constatator al decesului.

buna ziua . va rog sa ma lamuriti daca legislatia prevede eliberarea unei copii a certificatului medical constatator al decesului si certificatul de deces de catre Primaria Targoviste prin corespondenta , daca inregistrarea decesului s-a produs in sectorul 2 Bucuresti ?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor u_c u_c Buna ziua! Apelez cu rugamintea de a ma indruma deoarece nu stiu incotro sa ma mai adresez.Mama mea incearca sa depuna dosarul pentru pensia de urmas al ... (vezi toată discuția)
Cine elibereaza certificatul de deces? cataflorescu cataflorescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu cine elibereaza certificatul de deces? medicul de familie sau medicul de familie din zona unde se produce decesul ... (vezi toată discuția)
Diferente de nume intre certificatul constatator al decesului si certificatul de deces silvanam silvanam Socrul meu a decedat in 2002 de teritoriul serbiei si I-a fost emis certificatul e deces de catre ambasada romaniei la begrad. Soacra mea a intrat in depresie ... (vezi toată discuția)