Buna ziua! Apelez cu rugamintea de a ma indruma deoarece nu stiu incotro sa ma mai adresez.Mama mea incearca sa depuna dosarul pentru pensia de urmas al tatalui decedat in 2007. Printre documentele cerute se afla o copie al certificatului medical constatator al decesului al tatalui meu. M-am dus cu mama la medicul emitent care mi-a comunicat ca nu mai detine date referitoare la decesul din 2007. Am mers si la starea civila care a inregistrat decesul si de acolo mi s-a explicat ca nu au voie sa elibereze copie de pe document. Indiferent de raspuns am depus o cerere iar ca raspuns am primit ca institutiile publice pot solicita la cerere extras din registrul de deces unde se mentioneza cauza mortii. Incotro sa ma mai duc? Exista o baza legala care impiedica ofiterul de stare civila a elibera copia de care am nevoie?
Puteti solicita o audienta la CJP unde sa mentionati ca la data incasarii ajutorului de deces pentru tatal dvs. ati depus la dosar o copie dupa certificatul de deces.
Certificatul de deces se obtine de la starea civila din cadrul primariei in baza certificatului medical constatator emis de catre medicul de familie.
CJP, fiind institutie publica poate cere o copie dupa certificatul medical constatator, de la primarie, daca nu ii este suficient certificatul de deces.
Puteti merge in audienta la primar si sa-i expuneti situatia in care va aflati, solicitandu-i sa va ajute pentru obtinerea unei copii dupa certificatul medical constatator.
Sunteti sigur(a) ca este vorba de certificat medical constatator si nu de certificat de deces ? Personal nu vad de ce ar solicita CJP copie dupa certificatul medical constatator si nu dupa certificatul de deces.