avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COPIE CERTIFICAT CONSTATATOR DECES
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COPIE CERTIFICAT CONSTATATOR DECES

va rog sa ma sfatuiti cum trebuie procedat pentru a obtine o copie sau un duplicat al certificatului de constatare al decesului. Documentul pe care l-am primit de la Medicina legala l-am dus la primarie pentru obtinerea certificatului de deces si acum ni se solicita acest document in alte locuri (Firma de asigurari) si am primit raspuns de la primarie ca nu se pot face copii. Ce putem face in acest caz ? care este baza legala si cui sa ne adresam? Multumesc celor care ma vor ajuta si scuze daca nu am postat bine in forum.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:04, 2 Iunie 2009
buna ziua
nu se fac copii , se elibereaza alt certificat de deces , in urma unei cereri a dv . Atentie - nu se elibereaza decat 2
la primarie - cerere pt eliberare certificat deces , copie act de idetitate dv - avand calitatea de fiu -mostenitor . Am facut o asemenea cerere - tatal meu , pt ca bunicul a decedat in urma cu 30 ani si s-a eliberat un alt certificat de deces , acesta fiind necesar in instanta pt succesiune .
Primaria nu elibereaza copie a actului constatator al decesului (acest document a fost depus la politie de catre ofiterul de stare civila in momentul in care a inaintat dosarul catre evidenta populatiei, in vederea radierii persoanei decedate din baza de date). Pentru a obtine acest act veti merge la autoritatea care l-a eliberat si veti solicita eliberarea unui duplicat (prin cerere motivata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie certificat constatator deces petricia petricia Buna ziua, Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna in baza carei legi nu se mai elibereaza copie a unui certificat constatator al decesului. Am fost astazi la ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)
Certificat deces Silviu Gabriel Silviu Gabriel Pot obtine un duplicat sau copie de pe certificatul de deces al bunicului? Bunicul meu a locuit in Vaslui, eu locuiesc in Vâlcea, din păcate eu nu cunosc ... (vezi toată discuția)