avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... COPIE CERTIFICAT CONSTATATOR DECES
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

COPIE CERTIFICAT CONSTATATOR DECES

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna in baza carei legi nu se mai elibereaza copie a unui certificat constatator al decesului.
Am fost astazi la starea civila a sectorului 1 cu o cerere semnata si stampilata din partea societatii de asigurare ( mama mea era asigurata la o societate de asigurari )prin care se solicita copia certificatului constatator al decesuluiin vederea acordarii indemnizatiei de asigurare, iar dumealor au spus ca nu se mai elibereaza copii ale certificatelor constatatoare a decesului.

De ce??
Cel mai recent răspuns: mfablueeyes , utilizator 09:45, 26 Noiembrie 2019
Starea civila poate elibera doar duplicat dupa actul (certificatul) de deces.
Certificatul constatator de deces poate fi eliberat in copie sau in duplicat de autoritatea care l-a eliberat: spital, institut de medicina legala.
Obisnuiti-va sa depuneti intotdeauna numai copii la dosare si numai in cazul in care va solicita autoritatea sa depuneti originale, pastrati-va dvs copiile. Nu se stie cand veti avea nevoie de ele.
Am fost la autoritatea sanitara care a eliberat certificatul constatator iar raspunsul a fost ca dumnealor elibereaza un singur certificat constatator si nu foc copii ale certificatelor eliberate, mi-au mai spus ca este exact ca la diplome, la cotor nu ramane nici o copie.
In acest caz care este varianata ?

Va multumesc
Este rea vointa. Nu au cum sa nu pastreze vreo dovada de eliberare a certificatelor constatatoare de deces.
Faceti o solicitare scrisa sa va dea macar o copie din registrul certificatelor din care sa rezulte data emiterii, cauzele decesului, etc.
Da...nu stiu incotro sa merg:( si ce sa fac

Depuneti o cerere scrisa la starea civila, prin care solicitati eliberarea unui astfel de document ( copie ) si pt. ce va este necesar. Daca nu gasiti intelegere , atunci mergeti la asigurator sa emita ei un act oficial pt. starea civila.La un astfel de demers oficial nu au cum sa nu raspunda. Va urez succes si sincere condoleante!

Alte discuții în legătură

Divort - certificat de casatorie claudiabv claudiabv Buna ziua , Vreau sa depun actele de divort , iar certificatul de casatorie in original este la sot si nu vrea sa mi-l dea . Va rog sa-mi spuneti ce pot sa ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau tatal meu a decedat recent iar firma de asigurare imi cere 3 acte si anume -copie a contractului de asigurare ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divortez Danadianadaniela Danadianadaniela Daca nu mai am certificatul de căsătorie cum pot să d ivorțez. (vezi toată discuția)