avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - certificat de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - certificat de casatorie

Buna ziua ,
Vreau sa depun actele de divort , iar certificatul de casatorie in original este la sot si nu vrea sa mi-l dea . Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul acesta stiind ca la cererea de divort trebuie sa depun certificatul de casatorie in original .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:16, 8 Martie 2016
Solicitați un duplicat la cei de la starea civilă, dacă nu-l convingeți pe soț să vi-l dea.
Puteti sa-l amenintati ca-i faceti plangere prealabila ptr.infractiunea de furt(art.228 NCP),impacarea inlatura raspunerea penala.
Nu puteti sa-i faceti nicio plangere sotului din moment ce este singurul certificat eliberat de starea civila.La certif. de casatorie au dreptul prin lege ambii soti, deci solicitati si dvs.la st. civila eliberarea unui alt certificat. Probabil sotul inca mai spera sa va impacati, de aici si refuzul de a va da certificatul. Nu disperati, exista solutii.
Depuneți cererea cu o copie a certificatului de căsătorie, dacă dețineți una.
Dacă nu aveți o copie, solicitați un duplicat la starea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familiale valentina50 valentina50 a plecat sotia de acasa cu majoritatea actelor inclusiv cartificatul de casatorie pe care nu vrea sa-l dea pentru a-l prezenta la evidenta populatiei fiindu-i ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de casatorie popelena1 popelena1 In urma unui divort cum as putea intra in posesia duplicatului certificatului de casatorie. Fostul sot refuza sa imi dea originalul. (vezi toată discuția)
Re-eliberare acte de identitate Vivian Ingrid Vivian Ingrid Buna seara! Sotul meu mi-a luat certificatul de casatorie, certificatul de nastere al fiicei noastre minore si cartea de identitate pentru a nu putea ... (vezi toată discuția)