avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... COPIE CERTIFICAT CONSTATATOR DECES
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

COPIE CERTIFICAT CONSTATATOR DECES

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna in baza carei legi nu se mai elibereaza copie a unui certificat constatator al decesului.
Am fost astazi la starea civila a sectorului 1 cu o cerere semnata si stampilata din partea societatii de asigurare ( mama mea era asigurata la o societate de asigurari )prin care se solicita copia certificatului constatator al decesuluiin vederea acordarii indemnizatiei de asigurare, iar dumealor au spus ca nu se mai elibereaza copii ale certificatelor constatatoare a decesului.

De ce??
Cel mai recent răspuns: mfablueeyes , utilizator 09:45, 26 Noiembrie 2019
Va multumesc mult pentru raspunsuri, dar astazi cand am fost personal la starea civila cu cererea din partea societatii de asigurare in care este precizata motivatia cererii unei copii, mi-au da-o inapoi spunandu-mi ''pana acum s-au elibart copii dar acum nu mai eliberam copii dupa certificatele constatatoare'' si mi-au dat hartia inapoi:(
Insist asupra faptului ca starea civila trebuie sa va raspunda la cererea dv. si sa-si motiveze legal refuzul. Adresati-va celei mai apropiate instante de domiciliul dv. si expuneti-va problema.
Ce sens are sa insistati? Aveti certificatul in original si puteti legaliza copia la notar.
Nu vad ce obiectii ar putea avea asiguratorul.
De fapt,care este problema?Sunteti desemnata beneficiar doar dv.in polita de asigurare iar certificatul este in posesia altui mostenitor?
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
ContSters76710, utilizator
Nu, nu snt eu beneficiarul, fratele meu este , dar el nu are timpul necesar sa rezolve aceste probleme, certificatul de deces este la mine, dar asiguratorul cere ( pe langa alte acte) certificatul constatator al decesului.

Va multumesc
am fost si eu la unitatea emitenta si mi a spus in scris ca nu se eliberează conform legii nr 46 /2003 art 21 si la starea civila mi a spus ca nu poate conform legii din 2012 dar nu mi a mai spus care lege si care articol . deci concluzia mi se cere un act conform unei legi dar este interzis sa il ceri conform altor 2 legi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - certificat de casatorie claudiabv claudiabv Buna ziua , Vreau sa depun actele de divort , iar certificatul de casatorie in original este la sot si nu vrea sa mi-l dea . Va rog sa-mi spuneti ce pot sa ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau tatal meu a decedat recent iar firma de asigurare imi cere 3 acte si anume -copie a contractului de asigurare ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divortez Danadianadaniela Danadianadaniela Daca nu mai am certificatul de căsătorie cum pot să d ivorțez. (vezi toată discuția)