Am achizitionat in anul 2013 un apartament constructie 2009. Dupa 6 luni am depistat primele vicii ascunse. Apa de ploaie nu este colectata in canalul pentru pluviala. Canalul de pluviala nu exista si izolatia la baza blocului de asemenea nu exista. Intrebarea mea este daca am sanse sa oblig proprietarul sa sustina financiar aceste lucrari, avand in vedere ca mai are de vandut inca 3 apartamente in acest imobil .
Sau aceste lucrari vor trebui sustinute de proprietarii existenti?
Sper ca exprimarea sa fie pe intelesul celor care frecventeaza acest site.
teoretic da. este obligatia de garantie pentru vicii ascunse. insa de obligat nu puteti decat prin instanta daca nu doreste. puteti incerca mai intai prin notificare printr-un avocat.
mai exista o solutie daca sunteti contituiti in asociatie de proprietari.
Depinde de contract, cum se arata acolo starea imobilului. Sunt si imobile neizolate care se vand, asa incat lipsa izolatiei partiale sau totale poate fi calificata diferit in functie de ce spune contractul si actele de la baza sa: proiect, receptie etc.
Buna seara, lipsa canalizării si a Izolații nu sunt vicii ascunse. In mod normal, asociația de proprietari ar trebui sa aibă Cartea Construcției. Daca nu exista Asociație de proprietari, cereti vânzătorului sa va pună la dispoziție proiectul de execuție, DTAC vizat spre neschimbare. Acolo veți vedea daca la realizarea fundații a fost prevăzută hidroizolarea. Pentru canalizare, vedeți ce este scris in avizul de la Apa Nova pentru obținerea Autorizatiei de construire. Si, in ultimul rând, vedeți ce este stipulat in contractul de vânzare - cumpărare. Dupa studierea acestor documente puteți proceda la a--i trimite o notificare sa le execute, daca au fost prevăzute sau sa mergeți in instanța. Așa ceva se întâmpla cand ne lăsam amabili de prețurile mici ale apartamentelor, din păcate.