avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru o prietena care nu are calculator. Sotul are o proprire pe salariu de 50% trimisa de un executor judecatoresc si firma la care lucreaza ii opreste aceasta suma el raminind cu 530 lei net. Este legal ? Dupa cite stiu are acum un venit mai mic decit minim garantat pe economie. Este posibil ca acelasi executor sa ii puna proprire si sa i se retina si sotiei atit timp cit creditul pentru care s-a efectuat aceasta actiune a fost pe numele sotului acestei prietene? Cred ca am inteles si scris destul de exact aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:25, 24 Iunie 2014
poprirea nu poate fi mai mare de 30% din venitul net, dar la 50 % este posibil sa fie vorba de mai multe popririi. daca este numai o singura poprire, nu este legal.
Daca ii opreste 50% si ii raman apoi 530, nu are sub minim pe ec.
Daca datoria e proprie a sotului nu are cum sa ii opreasca si sotiei.
Poate sunt mai multe titluri executorii daca i s-a infiintat poprire pe 50%.
Poate face contestatie la executare insa trebuie vazut daca sunt motive sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub ... ixarililiana ixarililiana Buna ziua, Am o pensie de 1181 lei si 2 executari (pensia e sub slariul minim ) Executorul a decis ca poprirea sa se faca in cota de 1/3 / 1/2conform art ... (vezi toată discuția)
Am primit pensia marita, dar executorul a mai luat din ei 100 ... stefanel67 stefanel67 Am primit pensia marita dar executorul a mai luat din ei 100 lei fata de cât aveam proprie, Este Legal cum a procedat executorul sa oprească 100 de lei din ... (vezi toată discuția)
Impediment poprire salariat gh3gh1 gh3gh1 S-a primit o adresa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat de la un executor judecatoresc. Executorul intreaba daca sunt impedimente legale de ... (vezi toată discuția)